Chefredaktør: Skiltene skal stå på tysk

Chefredaktør på Flensborg Avis mener, at vejskilte i Sønderjylland også skal stå på tysk.

Chefredaktøren for Flensborg Avis er ikke i tvivl - bynavnene i Sønderjylland skal også stå på tysk. (Foto: DR)

Skal vejskilte i Sønderjylland have både danske og tyske navne?

Ja, mener Jørgen Møllekær, der er chefredaktør på Flensborg Avis. Avisen er det danske mindretals avis i Tyskland.

Hans udmelding kommer efter, at det tyske mindretal i Danmark har fremsat forslaget om, at der også skal stå tyske stednavne på byskiltene i Sønderjylland, så der ikke kun står Aabenraa, men også Apenrade.  

Vi skal lægge historien bag os

Det tyske mindretal mener, at tyske navne på skiltene vil vise, at Danmark anerkender at have et tysk mindretal i landet, som er en integreret del af befolkningen. Herudover er det også praktisk for tyskerne.

Sådan som der også nogen steder i det nordlige Tyskland er skilte med danske stednavne.

Chefredaktøren for Flensborg Avis Jørgen Møllekær siger, at tiden er kommet til tyske skilte i Danmark.

- Tiden er kommet til, at vi trækker en streg i sandet. Tiden er moden til, at vi lægger historien bag os og anerkender at vi lever i et grænseland, hvor der både er dansk og tysk, forklarer han.

Man bliver budt velkommen

Jørgen Møllekær er født og opvokset i det danske mindretal syd for grænsen, men han har været væk i mange år og er først kommet tilbage for et års tid siden. Han synes, at det har en god virkning, at byen Flensborg har et skilt, hvor byen staves på både dansk og tysk.

- Det virker fantastisk godt. Det varmer som dansk sydslesviger at komme tilbage til Flensborg og se, hvordan tiden har ændret sig. At vi med dansk baggrund bliver budt velkommen, siger han.

- Det er den samme tolerance og åbenhed, man også burde vise i Sønderjylland. Man gør det her mange steder i verden. I Norditalien står skiltene på tysk og italiensk, slutter Jørgen Møllekær.

De sønderjyske borgmestre har afvist at skifte skilte ud.