Christian er dagplejer: Det er et fantastisk arbejde

Kun to procent af de kommunale dagplejere er mænd.

Christian Jacobsen er én af landets få mandlige dagplejere. (Foto: Nikolaj Krogh Bonde DR)

Christian Jacobsen fra Tinglev er noget af en sjældenhed. Han er nemlig én af landets få mandlige dagplejere.

- Det er et fantastisk arbejde, hvor man får lov til at præge børnene og være med til at udvikle dem. Jeg kan klart anbefale mænd at søge ind som dagplejer.

Oprindeligt arbejdede Christian Jacobsen som lastvognsmekaniker, men da hans kone blev dagplejer, valgte han at gå samme vej. De deles derfor om huset, men har hver deres børnegruppe.

- Jeg havde lyst til at lave noget andet og komme ud i den friske luft, siger han.

Dagplejen er et af de traditionelle kvindefag, som mændene stadig går udenom. Kun to procent af alle landets kommunale dagplejere er mænd. Det viser tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.

Alene i Syd- og Sønderjylland er 35 af områdets cirka 1350 kommunale dagplejere og private børnepassere mænd. Det viser en rundringning, som DR Syd har foretaget.

Børnene kan få gavn af en mandlig dagplejer, da mænd er mindre overbeskyttende, når børnene leger. Det fortæller Ole Henrik Hansen, lektor ved Aarhus Universitet og forsker i 0-8 års pædagogik i dagtilbuddene.

- Hvis vi helt specifikt skal se det i forhold til kvinder, så vil mænd være bedre til at sikre børnene den farlige leg. Det er noget, som mange børn drages af, særligt drenge.

Når Christian Jacobsen er sammen med sine dagplejebørn, kan legen også gå hen og blive noget anderledes end hos hans kvindelige kolleger.

- Jeg kan give børnene en faderlig kærlighed. Jeg tager dem til mig og leger måske lidt mere vildt med dem og giver dem måske også lov til mere end mine kvindelige kolleger.

Facebook
Twitter