Claus bød skoleklasse velkommen til Ribe: Kort efter kørte de hjem igen

Lejrskoler aflyses nu over hele landet på grund af corona.

Forpagteren på Ribe Danhostel, Claus Pedersen, havde kun lige budt et hold skoleelever velkommen, hvorefter eleverne måtte tage hjem igen.

Mange lejrskoler bliver lige nu aflyst rundt om i Danmark.

På vandrerhjemmet Danhostel i Ribe lå de første mails allerede i indbakken i går, og senere på dagen stod vandrerhjemmet med en klasse, som havde fået besked fra skolen om at vende hjem igen.

- De ankom her til os i Ribe, men efter de var ankommet og havde fået deres introduktion til stedet og budt velkommen, så måtte de gå i bussen igen og køre hjem, fortæller Danhostel-forpagter Claus Pedersen.

Danhostel i Ribe skulle have været ramme for flere lejrskoler i den kommende tid.

Skuffede elever

Det var en klasse fra Korning Skole i Hedensted Kommune, som skulle have været på lejrtur i Ribe og derfor havde indlogeret sig på Danhotel.

- Vores elever var selvfølgelig skuffede over, at lejrturen i Ribe ikke blev til noget. Nogle af eleverne havde pakket hele søndagen, og nogle af dem havde været ude at købe en ny kuffert. De havde virkelig sat sig op til lejrturen, siger lærer Brian Voigt på Korning Skole.

Alle lærere og elever havde fuld forståelse for, at lejrturen måtte aflyses på grund af corona.

- Vi kunne alle sammen godt forstå det, og eleverne tog det rigtig pænt. Vi nåede dog lige at gå rundt i Ribe og se nogle ting, inden vi måtte køre hjem igen, siger Brian Voigt.

Bestyrelsesformand i Danhostel Poul Kristian Mouritsen skønner, at 150 lejrskoler på Danhostel er blevet aflyst de seneste dage.

Halvering af antal elever

På Danhostel i Sønderborg kan forpagter Birgit Misser Kilde også se aflysning på aflysning tikke ind i mailboksen lige nu.

- I den her uge oplever vi en halvering af elever, og i næste uge kommer der 18 elever. Der skulle være kommet 150 elever, siger Birgit Misser Kilde.

I Esbjerg Kommune har man taget den direkte konsekvens af sundhedsmyndighedernes nye anbefalinger og besluttet at udsætte alle planlagte lejrskoler den kommende tid og flytte dem til senere.

- Det gælder både ture til vore egne feriekolonier og andre steder som for eksempel København, siger skolechef Bo Meldgaard.

I går fulgte Sundhedsstyrelsen trop og anbefalede skoler at aflyse sociale arrangementer som lejrskoler.

Efter stigende coronasmitte blev flere tiltag udbredt og strammet i fredags, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede dem på et pressemøde. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)

12.000 aflyste overnatninger

Aflysningerne rammer nu som en bølge de mange vandrerhjem.

Danhostel skønner over for DR, at man i løbet af de seneste dage har aflyst 150 lejrskoler fordelt på de 63 vandrerhjem, som kæden har over hele landet.

Det svarer til omkring 12.000 aflyste overnatninger.

- Konsekvensen er, at nogle af vandrerhjemmene taber så mange penge, at de risikerer at må lukke, siger bestyrelsesformanden i Danhostel, Poul Kristian Mouritsen.

- De har rykket mange lejrskoler fra foråret til nu. Nu bliver de aflyst igen og kan ikke bare rykkes til foråret, for der ligger andre arrangementer. Der er nogle af vores medlemmer, der er virkelig presset, siger han.

Medarbejdere sendes hjem på afspadsering

Hos Danhostel i både Ribe og Sønderborg mærker man allerede de økonomiske konsekvenser nu.

- I forvejen har vi mistet årets største kvartal, der ligger i foråret. Bliver efteråret ligesom foråret, så bliver det en balancegang for mange at komme igennem, siger forpagter på Danhostel i Sønderborg Birgit Misser Kilde.

Lige nu betyder det stilstand, siger forpagter Claus Pedersen fra Ribe.

- Vi har sendt medarbejderne hjem på afspadsering, fordi vi ikke har så mange opgaver, der nu skal løses. Vi føler, at vi er sat tilbage til situationen i foråret.

Bestyrelsesformanden i Danhostel, Poul Kristian Mouritsen, kan godt forstå, at myndighederne laver nye tiltag, når smittetrykket stiger, men han savner også nuancer.

- Vi skal naturligvis passe på og tage alle vores forholdsregler. Men tager vi os som eksempel, så har vi jo alle sikkerhedsforanstaltninger klar ude på stederne. Flere af vores medlemmer ligger lidt isoleret i forhold til andre, og vi har masser af plads. Så vi mener, at det er forsvarligt at holde lejrskoler hos os, siger han.

Facebook
Twitter