'Coronasikker' sport boomer hos unge: Christian på 24 gik til fodbold - nu spiller han golf fem dage om ugen

Flere unge er begyndt at spille golf under corona.

24-årige Christian begyndte at spille golf sidste forår, da corona satte en stopper for hans fodboldtræning. Nu er han på golfbanen fire til fem gange i ugen. (Foto: (privatfoto))

Lukkede håndboldhaller, aflyste fodboldturneringer og træning på standby.

Det har ikke været nemt at dyrke idræt det seneste års tid på grund af corona. Medmindre man tager på golfbanen.

De danske golfklubber har nemlig oplevet et markant opsving i antallet af medlemmer under coronapandemien. Og det er især unge fra 18 år og op, der har taget driveren i hånden.

Golfen har fanget Christian Jørgensen, fordi han både kan være social og fysisk aktiv med sine venner. Og så kan man spille mod alle, uanset om man er god eller dårlig, fortæller han. (Foto: (privatfoto))

24-årige Christian Jørgensen fra Esbjerg er en af dem. Han spillede egentlig fodbold og har gjort det, siden han var barn. Men da hans fodboldklub blev tvunget til nedlukning sidste forår, efterlod det en tom plads.

- Jeg havde brug for et pusterum. Et sted, hvor jeg kunne slå tankerne fra og bare dyrke sport og være aktiv sammen med mine venner.

Og det kunne lade sig gøre på golfbanen. Derfor meldte Christian Jørgensen sig ind i Esbjerg Golfklub i maj sidste år. Og siden har tee’en og golfkøllerne stort set erstattet fodboldstøvler og benskinner.

- Det har grebet lidt om sig, så nu spiller jeg fire til fem gange om ugen, siger han.

Antallet af golfspillere slår rekord

I september 2020 var der godt 155.000 aktive golfspillere i Danmark - det er det højeste tal nogensinde, og en stigning på over 6.000 fra 2019.

Esbjerg Golfklub har fået langt flere unge medlemmer under corona end normalt. Og daglig leder Johannes Eriksen tror, at golfen fanger mange af de unge, der har erfaring fra holdsport.

- Jeg tror, de har fundet ud af, at man godt kan gå herude fire eller otte mand sammen og stadig hygge sig og konkurrere, som de kender det fra fodbold eller håndbold, forklarer han.

Selvom golf er en 'coronavenlig' sport havde Johannes Eriksen ikke forventet, at de unge var strømmet til.

- Det kom noget bag på mig, at det lige var den her målgruppe, der kom ud til os, for det er en målgruppe, der er enorm svær at henvende sig til, siger han.

(Foto: (Grafik) Signe Heiredal)
(Foto: (Grafik) Signe Heiredal)

Tror på, at de unge bliver

Ifølge Dansk Golf Union ser man tendensen på golfbaner i hele landet. Nu er kunsten så at holde på de unge medlemmer, når alle har fået et skud coronavaccine, og restriktionerne ophæves, siger formanden i Dansk Golf Union, Lars Broch Christensen:

Christian Jørgensen har spillet golf i et år, og spiller nu fem gange i ugen. (Foto: (Privat foto))

- Hvis man har fået en god oplevelse og synes, at det er sjovt. Så tror vi også, at nogen bliver hængende.

Christian Jørgensen er ikke klar til helt at afskrive fodbolden, men lige nu er det golfen, der trækker mest i ham.

- Jeg tror ikke, jeg var kommet i gang med golf, hvis ikke det havde været for corona. siger han.

Ifølge Danmarks Idrætsforbund er golf en af de idrætsaktiviteter, der har fået flest nye under corona – kun overgået af tennis og motion på arbejdspladsen.

Gymnastik, fodbold og svømning er de sportsgrene, der har lidt størst medlemstab i 2020.

Facebook
Twitter