Coronavirus får apoteker til at tænke i drive-in og to-go

Apoteker landet over oplever en stigning i antallet af hjemmeleveringer.

To-go-ordren ligger klar, når bilisterne holder uden for døren, og så kan de betale med mobilepay, fortæller farmaceut ved Vejen Apotek Tina Linde. (Foto: Sylvester Guldberg Røn)

Nu kan du ikke bare få din mad, men også din medicin, 'to-go' eller leveret til din dør.

Langt flere kunder end normalt får medicinen bragt til hoveddøren fra apoteket på grund af coronasituationen.

På den måde undgår syge og særligt udsatte kunder at skulle møde op på apoteket, fortæller formand for Danmarks Apotekerforening Anne Kahns.

- Mere end tre ud af fire af vores kunder er folk med en eller flere

kroniske
sygdomme, og derfor har vi gjort rigtig meget for at
reducere
risikoen for smitte.

Flere apoteker har indført ordninger, som man ellers kender bedst fra restauranter.

- Der er nogle apoteker, der har drive-in-funktioner og andre har to-go-ordning, så man slipper for at stå ud af sin bil, siger formand Anne Kahns.

Mere levering til døren

Ifølge en

stikprøve
fra Danmarks Apotekerforening oplever apotekerne en stigning på 30 til 40 procent i antallet af hjemmeleveringer i forhold til normalt.

Enkelte apoteker oplever en fordobling på antallet af leveringer, og et af dem er Løve Apoteket i Vejle, hvor mange kunder ringer ind og bestiller, fortæller apoteker Claus Slot.

- Enten har de fået at vide, at de skal holde sig inden døre, fordi de er svækkede og ikke må risikere at blive smittet, eller også er de bare nervøse, siger han.

I Vejle har de også indført en to-go ordning på apotekets parkeringsplads, hvor kunderne kan ringe og bestille deres medicin, betale over mobilepay og få varerne i en pose ind ad bilruden.

- Det er selvfølgelig lidt mere bøvlet, og vi kan ikke altid få en snak med vores kunder om deres medicin, men vi prøver, så godt vi kan, over telefonen, fortæller Claus Slot.

Også på Vejen Apotek oplever de en langt større efterspørgsel på levering, fortæller farmaceaut Tina Linde.

- Vores bude har rigtig travlt og når ud i udkanten af vores distrikter, og de har måttet udvide deres arbejdstider for at kunne give alle den samme service.

Hvis man vælger at få medicin leveret til hjemmeadressen, koster det ifølge apotekerne 40 til 50 kroner.

Facebook
Twitter