Cykelturister er guld værd for Vestkysten

Nye cykelruter skal få turisterne op på cyklen for at tage pengepungen med ud i det blå.

En af de lokale cykelruter, der ligger langs Vestkystruten er ruten på Fanø, skal guide cykelturisterne til øens oplevelser. (Foto: Rasmus Sømod)

Nye cykelruter skal kickstarte cykelturismen i Danmark.

Vestkystruten strækker sig fra Rudbøl ved grænsen og hele vejen til Skagen. Ruten er blevet opfrisket med skilte og stoppesteder og skal blandt andet tiltrække tyske cykelturister.

Cykelturisterne er attraktive, for de er mere aktive i løbet af dagen og bruger derfor flere penge, siger projektmedarbejder i Powered by Cycling Henrik Jørgensen;

- De er mere aktive end almindelige kystturister og har faktisk et større døgnforbrug fordi de kommer mere ud og besøger byer og badestrande, siger han.  

Cykelturismen vokser

Ifølge Visit Danmark er der kommet flere cykelturister i Schweiz og Tyskland de seneste år. Derfor vil man også prøve at kickstarte den danske cykelturisme med de nye cykelruter.

Cykelturisterne er l'avthængende frugter' ifølge Henrik Jørgensen:

- Det er nogle meget attraktive turister at få fat i. De er bæredygtige fordi de bare cykler rundt og bruger de faciliteter, vi har i forvejen, siger han.

Projektet har kostet 25 millioner kroner og nu er det op til de lokale, at få turisterne ud på ruterne, siger projektmedarbejder Henrik Jørgensen.

40 procent af de tyske turister, som besøger Danmark cykler allerede, men nu har de altså fået nogle klarere ruter at følge.

Der er sadlet op

Langs vestkystruten er der også blevet etableret kortere ruter, som skal gøre det mere attraktivt at opleve lokalområdet på cykel. Det er for de cykelturister, som ikke vil tage turen fra bunden til toppen af Jylland.

Tre af de lokale ruter ligger i Varde Kommune.

- Jeg tror, at vi har et potentiale i milliardklassen, når cyklisterne først kommer ud i naturen og ser nogle af de steder, som vi er stolte af at vise frem, siger Erik Buhl, der er Venstreborgmester i Varde.

Han satser på at både lokale, europæiske turister og resten af Danmark vil komme til vestkysten og opleve ruten, som han mener er egnet både for pensionistægteparret og de mere modne motionister, der kan køre 100 km om dagen.

FacebookTwitter