DAB-radioen hitter under juletræet

Der ryger mange flere DAB-radioer over disken i år, end der gjorde sidste år.

DAB-radioen ser ud til at blive en populær julegave i år. (© DR)

DAB-radioen ser ud til at blive et af de store julegavehits i år. Ifølge HiFi-klubben og Fona er salget af DAB-radioer i årets julesalg boomet sammenlignet med sidste år.

I Syd- og Sønderjylland har Fona og Hi-Fi Klubben solgt næsten tre gange så mange DAB-radioer i november og december i år sammenlignet med samme periode sidste år. På landsplan er salget steget med 80 procent.

- Vi har oplevet en meget kraftig vækst i salget af DAB-radioer, og det er vi meget glade for, siger Bjarke Lippert, der er marketingschef for HiFi-klubben.

Ældre lyttere vil høre Giro 413

1. november i år flyttede programmerne Danmarksmester og Giro 413 fra P4 til P5, og P5 kan ikke høres på FM-båndet. 

Det er en stor del af forklaringen på, at DAB-radioen er blevet så eftertragtet, mener Per Jauert, der er DAB-radioekspert ved institut for æstetik og kommunikation på Aarhus Universitet.

- Jeg tror, at de lidt ældre lyttere på P4 har været ude og anskaffe sig en DAB-radio, fordi deres yndlingsprogrammer flytter, siger han.

Og hvis de ældre ikke selv har været ude og købe en DAB-radio, så vil mange af dem nok finde en i gavepapir under juletræet.

- Det kan også være deres omsorgsfulde børnebørn, der synes, at morfar eller farfar skal have en DAB-radio, så de også i det nye år kan komme til at lytte til deres yndlingsprogrammer, siger Per Jauert.