Danfoss-direktør: Vi er glade for det her regnskab

Industrigiganten Danfoss præsenterede et rekordoverskud i dag. Direktøren er glad.

Danfoss har brugt mere end 1,5 milliarder kroner på at udvikle sine produkter, men det har givet pote. I dag kunne Danfoss præsentere et rekordoverskud. (Foto: Hanne Høier)

Der kom gode nyheder til ansatte i Danfoss-koncernen i dag: En omsætning på rekordhøje 38 milliarder sidste år - og ikke mindst et rekordoverskud på 2,6 milliarder kroner.

Koncerndirektør hos Danfoss, Niels Bjørn Christiansen er også tilfreds med resultatet.

- Vi er glade for det regnskab, vi kom ud med i dag, siger en glad direktør og peger på, at det er lykkedes Danfoss at tage markedsandele rundt omkring i verden.

- Vi har også brugt 1,6 milliarder kroner på innovation og produktudvikling, og det er en af forklaringerne på vores succes, uddyber direktøren.

Derudover er der sat vækstinitiativer i gang over hele verden, og så har man rettet fokus endnu mere på sine kunder.

- Vi er blevet endnu stærkere på kundefokus. Vi har fået bygget stærke regioner op med stærke ledere rundt omkring, der gør, at vi kan komme tættere på kunderne, forklarer Niels Bjørn Christiansen.

Inden for digitalisering er Danfoss godt med fremme, og det er en position, som koncernen ikke er villig til at give fra sig.

- Vi ser store muligheder på det område, og jeg tror, mange har set tv-reklamer for digitale radiatortermostater, som man kan styre via sin mobiltelefon. Og det, tror vi, er et område, hvor vi har mulighed for at tage markedsandele også fremadrettet, siger Niels Bjørn Christiansen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.