Danfoss stormer frem: 2017 har givet milliardoverskud

2017-regnskabet hos Danfoss viser et overskud på 5,1 milliard kroner.

Omsætningen hos Danfoss steg med 10 procent til 43,3 milliarder kroner i 2017 efter fremgang og opkøb. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Højeste vækst i seks år, stærk indtjening og massive investeringer i fremtiden. Danfoss, der udvikler energiløsninger, har fuld fart fremad.

Omsætningen i Danfoss steg med fire milliarder kroner i 2017 og sikrer dermed et overskud, som er 700 millioner kroner højere end sidste år.

- Vi er meget tilfredse med vores resultater i 2017. Vi har gennem året haft ekstraordinært høj vækst, og vi leverer en stærk bundlinje. Samtidig har vi investeret massivt i vækstinitiativer og digitalisering og gennemført flere vigtige teknologiopkøb, siger Kim Fausing, der er koncernchef og CEO i Danfoss i en pressemeddelelse.

En del af fremgangen skal findes i udlandet. I Kina er væksten blandt andet drevet af store investeringer i energi-effektivitet, der skal løse udfordringer med klimaforandringer og luftforurening. I Indien er der kommet større fokus på løsninger, der kan sikre friske fødevarer til en voksende befolkning, og i USA, som er Danfoss’ største marked, er det især investeringer i infrastruktur, der har sat skub i omsætningen.

- Vi går ind i 2018 med et solidt momentum på tværs af vores forretningsområder. Når vi samtidig står i en stærk, finansiel position og er konkurrencedygtige, har vi et godt afsæt i forhold til at fortsætte vores vækstrejse og massive investeringer i fremtiden, siger Kim Fausing.

Danfoss

  • Danfoss blev grundlagt i 1933 af ingeniør og fabrikant Jørgen Mads Clausen. Han startede en produktion af ventiler til køleanlæg, som ellers kun blev produceret i USA.

  • Virksomheden er i dag en global milliardvirksomhed, der fortsat ejes af grundlæggerens familie gennem en familiefond, som Jørgen Mads Clausens enke, Bitten Clausen, grundlagde i 1971.

  • 1. juli 2017 fik koncernen ny topchef, da Kim Fausing tog over efter Niels B. Christiansen.

  • Der er mere end 25.000 medarbejdere i den samlede koncern. Heraf omkring 5.300 ansatte i Danmark.

  • Danfoss har 69 fabrikker i 20 lande, og selskabet sælger sine produkter i mere end 100 lande.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk