Danmarks første friluftsinstitution: Børn skal have mulighed for at brække en arm

I dag får Danmark sin første certificerede friluftsinstitution. Her skal børnene være ude hele tiden.

Arkivfoto: Børnene i friluftsbørnehaven skal være ude hele tiden. (Foto: Preben madsen © Scanpix)

Om der er sol eller slud, så skal børnene ud. Sådan er det i Branderup Idræts- og Naturbørnehave i Tønder Kommune.

I dag er den nemlig blevet udnævnt til Danmarks første certificerede friluftsinstitution. Det betyder, at børnene er ude i naturen stort set hele dagen. Leder af børnehaven Helle Aakjær Hansen er glad for udnævnelsen.

- Vi har et motto, som hedder, at børn skal have mulighed for at brække en arm. Vi skal ikke pakke dem ind. De skal have mulighed for at komme ud og være fysiske. Det giver børn den bedste start på livet, siger hun.

Vends Motorik- og Naturskole har uddannet pædagogerne i børnehaven i friluftsliv. Sammen med Skovskolen under Københavns Universitet har de givet certificeringen til børnehaven.

For at få en certificering skal man igennem et forløb på et år, hvor eksperter uddanner personalet, og de følger pædagogernes arbejde i børnehaven.

Ingeborg Jacobsen har en dreng på 4 år i børnehaven i Branderup. Hun har bevidst valgt børnehaven på grund af friluftslivet.

- Børnene er naturligt trætte, når de kommer hjem. Flyverdragten skal bruges, og det er rart, at det ikke bare er et par timer, men hele dagen, at den bliver brugt, siger hun.

Ingeborg Jacobsens søn går i friluftsbørnehaven. (Foto: Simon Brix DR Syd © DR Syd & Esbjerg)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk