Dansk eksport af økologiske varer stiger

Eksport af øko-varer stiger, og den vil runde 2,5 milliarder i 2020, forventer Økologisk Landforening.

Eksporten af danske øko-varer stiger stort, og Økologisk Landsforening forventer, at eksporten vil overgå målsætningen i 2020 med en halv milliard. (Foto: Holger Madsen- DR Syd)

Den økologiske eksport af fødevarer er stigende. Alene fra 2011 til 2012 steg den med 12 procent, og i Økologisk Landsforening regner man med, at eksporten langt vil overstige målsætningen i 2020.

- Eksporten har været forrygende positiv. Vi forventer, at vi rammer 2,5 milliarder i 2020. Vi havde målsat med 2 milliarder, så det er altså en halv milliard mere end vores målsætning, fortæller Helene Birk, eksportchef Økologisk Landsforening.

Det er især mejerivarer og grøntsager, men også nicheprodukter som for eksempel kiks, der har sørget for stigningen.

Stigningen kan mærkes i Tinglev

En af de virksomheder, der mærker stigningen i eksporten, er det sønderjyske mejeri, Naturmælk fra Tinglev. Her er eksporten af økologiske oste først begyndt i foråret og udgør kun få procent af Naturmælks omsætning, men Nelly Riggelsen, der er  salgs- og marketingschef i det sønderjyske mejeri, regner med at der er potentiale til vækst.

- Jeg ser god mulighed for, at vi kan opnå en god vækst, hvis vi ønsker det. Vi har indgået en aftale med en tysk grossist og vi har store forventninger til, hvordan det samarbejde skal forløbe over tid, siger Nelly Riggelsen, salgs- og marketingschef i Naturmælk.

Hos Naturmælk har man tidligere haft en målsætning om at nå en eksportandel på 8-10 % af omsætningen, men nu har man ikke så travlt.

- Vi har jo ikke det store afsætningsproblem i øjeblikket, så vi har ikke det store eksportbehov, men det kan ændre sig over tid, så det kan sagtens være, at vi har nogle andre briller på inden for de næste 2-3 år, siger Nelly Riggelsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk