Dansk Fjernvarme: - Vi kan ikke være mere effektive

Direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen fra Esbjerg, mener ikke, at fjernvarmesektioren kan være mere effektiv, som regeringen ønsker.

Regeringen vil have billigere fjernvarme, og det skal ske ved, at fjernvarmeværkerne skal være mere effektive. Direktør i Dansk Fjernvarme siger, at man ikke kan være mere effektiv.

Vi skal have mere ud af mindre, det er hovedtanken i en ny vækstplan fra regeringen på på energi- og klimaområdet.

Og derfor skal fjernvarmen være billigere. Regeringen mener, at en stor del af de 400 fjernvvarmeværker, vi har herhjemme, kan drives mere effektivt, skriver Jyllands-Posten i dag.

Regeringen vil derfor gennemgå hele fjernvarmesektoren for at finde ud af, hvor der kan effektiviseres.

Afgifter gør varmeprisen dyrere

Direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen fra Esbjerg, mener ikke, at fjernvarmeværkerne kan drives meget mere effektivt end i dag. Det er afgiften, der gør, at varmeprisen stiger, siger direktør i Dansk Fjernvarme.

- Hvis ærindet er lavere varmepriser, så er vi nødt til at kigge på, hvad der gør varmepriserne dyrere. Og det er ikke de fem procent af pengene, der går til administration, det er de afgifter, der bliver lagt på fjernvarmeværkerne i form af brændsel. Det er primært afgifterne, der har hævet prisen på varmen, siger Kim Mortensen.   Klima- og energiminister Martin Lidegaard erkender, at afgifterne er en væsentlig del af forklaringen på de høje fjernvarmepriser.

/Ritzau og DR Syd/