Dansk hjælp på vej til de strandede hvaler

Folk fra Danmark skal hjælpe med at håndtere de massive hvalstrandinger i udlandet.

Mindst 23 kaskelothvaler er i den sidste tid strandet i landene omkring Danmark. Danske eksperter bliver formentlig sendt af sted for at hjælpe til. (Arkivfoto). (© DR)

Danske eksperter skal efter alt at dømme til Tyskland for at hjælpe med at håndtere de udsædvanligt mange strandede hvaler.

Mindst 23 kaskelothvaler er i den seneste tid strandet i landene omkring Danmark - senest lige syd for den danske grænse.

Og i næste uge får tyskerne muligvis hjælp til at obducere hvalerne af eksperter fra Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg.

- Vi venter lige nu på et opkald fra dem for at høre, om de har brug for hjælp. Og så kan det være, at vi tager nogle folk derned i næste uge for at hjælpe dem, når der nu er tale om så mange dyr, siger biolog på museet Lasse Fast Jensen.

Det er nærmest et tilfælde, at hvalerne ikke er skyllet op på dansk jord, siger Lasse Fast Jensen.

- De kunne lige så godt have ligget i Danmark, og så var det jo os, der havde været glade for tysk hjælp. Så vi hjælper hinanden, og så handler det også om at udveksle erfaringer, hvordan vi i de forskellige lande håndterer det her. Så vi fremadrettet kan blive endnu bedre, siger Lasse Fast Jensen.

Obduktionerne i Tyskland forventes afsluttet i løbet af næste uge.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.