Tema Grænsekontrol

Danske betjente stod klar til grænsekontrol på slaget 12

12 politibetjente kontrollerer allerede billister i Padborg ved den dansk-tyske grænse.

Så er de første betjente klar til at lave grænsekontrol her ved Padborg. (Foto: Foto: Louise Lind Jensen- DR Syd)

Den midlertidige grænsekontrol er nu i gang.

12 betjente er i gang ved grænseovergangen ved Padborg med at lave stikprøver.

Fra klokken 12.00 trak betjentene i deres gule veste og var klar til at lave stikprøver i forbindelse med den midlertidige grænsekontrol, som regeringen har indført fra mandag middag.

DR's Reporter Louise Lind Jensen er ved Padborg By, hvor den midlertidige grænsekontrol er i fuld gang.

- Det gik rigtig stærkt. Da Lars Løkke Rasmussen havde sagt, at der bliver indført midlertidigt grænsekontrol fra kl. 12.00, så gik der ikke ret lang tid, før en række betjente stod klar til at udføre kontrol. De var rigtig hurtige til at være klar, siger hun, og fortsætter:

- Politiet har smidt en masse kegler op og et kontrolskilt med blink, så bilisterne ikke er i tvivl, siger hun, og fortæller, at betjente har guidet de første biler ind til siden, mens der er også er adskillige biler, der får lov at passere uhindret igennem.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortalte på pressemødet i Statsministeriet, at grænsekontrollen vil bestå af stikprøver af den løbende trafik over grænsen. Der er derfor ikke tale om, at alle fra Tyskland bliver kontrolleret, hvilket også betyder, at ikke alle bilister skal vise pas.

Den midlertidige grænsekontrol vil i første omgang vare i 10 dage, men kan forlænges i yderligere 20 dage, oplyste Lars Løkke Rasmussen på pressemødet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.