Danske skolebørn skal integrere asylbørn

Skole i Tinglev sætter asylbørn i almindelige klasser fra dag ét. Det er en succes, siger skoleleder.

Den særlige måde at integrere på bliver først og fremmest brugt i de kreative fag som musik, billedkunst og idræt. (Foto: Anne-Marie Lindholm- DR Syd)

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen i dag satte topmøde om integration i gang, var der forlængst ringet ind til integrationen på Tinglev Skole.

Skolen har nemlig valgt at tage byens asylbørn helt ind i undervisningen allerede fra dag ét. Ind i de almindelige klasser, hvor der kun bliver talt dansk.

I resten af landet skal asylbørnene starte i såkaldte modtageklasser, og de får først danske klassekammerater, når de har lært noget sprog.

Børn integrerer børn

Og Tinglev Skole har gode erfaringer med den nye måde at inkludere flygtninge på. Asylbørnene deltager aktivt sammen med de danske børn i undervisningen.

Opskriften er at have fokus på nysgerrigheden, fortæller skoleleder Lars-Morten Egelund:

- Vi ville give dem et møde med danske børn og dansk skolekultur og lave et slags børnefællesskab, hvor børn integrerer børn, siger han.

- Det har været en succes fra dag ét. De tanker, vi havde omkring det, er på alle måder lykkes.

Handler om inklusion

Ifølge Lars-Morten Egelund har det ikke været problematisk for skolen at omstille sig til at sætte flygtningebørn i klasse med danske børn.

- Vi er en skole, der i forvejen tænker inkluderende. Da vi skulle i gang med den her opgave, lå det i kortene, at vi skulle skabe de bedst mulige rammer for asylbørnene, siger han.

Det er dog ikke i alle fag, at asylbørnene er med fra første dag. Den særlige integrationsmåde bliver først og fremmest brugt i de kreative fag som musik, billedkunst og idræt.

Facebook
Twitter