Danske Spil vil alligevel ikke udbetale millioner til ejeren af sagnomspunden lottokupon

Sagen om den efterladte lottokupon i Sædding er forældet, lyder det nu fra Danske Spil.

I 2002 efterlod en mand en lottokupon på disken i en kiosk i Sædding uden at vide, at der var en gevinst på 9,3 millioner kroner på kuponen. (Arkivfoto). (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

Det er 16 år siden, at en mystisk mand med en lottokupon i hånden blev utålmodig og forlod Strandvejens kiosk i Sædding uden at få afklaret, om den kupon, han lige havde lagt på disken, var penge værd.

Det var den.

Faktisk efterlod manden en kupon med en milliongevinst på 9,3 millioner kroner.

Siden er manden blev jagtet og efterlyst, og adskillige personer har meldt sig på banen som ejeren af kuponen. Ingen af dem har imidlertid været i stand til at bevise det.

Nu oplyser Danske Spil, at selv hvis ejeren bliver fundet, så vil han ikke få udbetalt gevinsten.

Marie Grabow Westergaard, der er pressechef i Danske Spil, fortæller:

- Selv hvis den rigtige vinder dukker op, er det ligegyldigt. Man skal ikke ringe til os eller komme forbi og forsøge at bevise, man er vinderen. Det skulle man have gjort noget ved i 2002, siger hun.

Tilbage i september 2017 var meldingen ellers en helt anden. Her kunne man læse i JydskeVestkysten, at Danske Spil stadig ville udbetale præmien, hvis det lykkedes at finde den rette ejer.

Det satte fornyet gang i jagten på millionerne, og Danske Spil fik en masse henvendelser fra håbefulde lottospillere.

I JydskeVestkysten kunne man læse, at Danske Spil ville gøre en undtagelse, selvom pengepræmier over 200 kroner normalt forældes efter ét år, fordi sagen er så speciel.

Har tidligere givet samme løfte

Samme udtalelse kom Danske Spil med i en retssag, hvor en mand forsøgte at tvinge Danske Spil, til at udbetale gevinsten til ham.

Derfor kan Danske spil ikke afvise at udbetale de 9,3 millioner.

Det mener advokat Søren Dueholm fra Varde, som er sat til at bevise, at netop hans klient er den retmæssige ejer. Faktisk er der en række mænd, der i øjeblikket fører sager mod Danske Spil, for at få Danske Spil til at udbetale pengene.

- Jeg synes roligt, man kan forelægge dem, at de er kommet med den udtalelse. Hvorfor siger man sådan til en dommer, når man ikke vil stå ved det? siger han.

Men Pressechef Marie Grabow Westergaard fra Danske spil afviser Søren Dueholms krav.

- For os er sagen afsluttet. Pengene er her ikke længere. Vi har ikke kuponen. Vi er på ingen måde forpligtet til at udbetale de penge længere, siger hun.

Ifølge Marie Grabow Westergaard var der tale om en misforståelse, da en ansat i Danske Spil sagde, at man fortsat var villig til at udbetale pengene.

- Jeg beklager super meget, at vi kom til at sige det. Vi siger noget, der ikke er rigtigt, og det handler simpelthen om, at vi ikke var inde i sagen.

Sagen kort

  • Den 10. januar 2002 efterlader en mand en lottokupon på disken i en kiosk i Sædding uden at vide, at der var en gevinst på 9,3 millioner kroner på kuponen.

  • Vinderen er aldrig blevet fundet.

  • I årenes løb har flere hundrede mennesker forsøgt at få fat på præmien. Blandt disse er der især fire ihærdige bejlere, der stadig jager de 9,3 millioner.

  • Én af dem er Johannes Nielsen, der har brugt 16 år og omkring 300.000 kroner på at bevise, at de 9,3 millioner tilhører ham. Indtil videre er han blevet afvist.

  • Sagen blev i princippet afsluttet, da Dansk Tipstjeneste (som Danske Spil hed frem til 2006) ikke formåede at finde vinderen inden forældelsesfristen d. 29. december 2002.

  • I september 2017 skete der det uventede, at Danske Spil sagde til JydskeVestkysten, at de stadig var villige til at udbetale præmien, hvis den rette ejer henvendte sig og kunne oplyse alle de korrekte detaljer.

  • Senest er P1 Dokumentar gået ind i sagen og forsøger at finde den rette ejer af lottokuponen. Det er blevet til en podcastserie, som du kan lytte til på www.dr.dk/lottomysteriet.

Facebook
Twitter