Danske svin til OL og EM

Efterspørgslen på danske smågrise er i top. De skal mætte deltagere og publikum til OL og EM til sommer.

Efterspørgslen på danske smågrise er i top. De skal mætte deltagere og publikum til OL og EM til sommer. (Foto: Helge Røjle © DR)

Sommerens store sportsbegivenheder OL i London og fodbold-EM i Polen og Ukraine kan lige nu mærkes hos smågrise-producenterne.

Producenterne kan nemlig slet ikke følge med efterspørgslen fra det gigantiske tyske marked, og prisen per gris har for første gang passeret 500 kroner.

Bøtten er vendt

Det er ellers kun seks syv måneder siden, at svineproducenterne måtte oprette børser, hvor man kunne låne staldplads hos hinanden på grund af overfyldte smågrisestalde.

Efterspørgslen efter danske smågrise fra Tyskland var i bund på grund af høje foderpriser. Men nu er bøtten fuldstændig vendt, fortæller Jesper Toft fra Svinerådgivningen ved Landbosyd til DR Syd

 - Vi har to store sportsbegivenheder i Europa her til sommer og med den produktionstid der er på et slagtesvin, så vil man i Tyskland gerne være klar til at levere kød til OL og EM, siger Jesper Toft.

Pølser og bacon

Det er ikke kun bacon til de engelske hoteller der er brug for.

 - Der skal laves en masse pølser, og i det hele taget er der en stor catering-branche der aftager svineprodukter. Det er ikke bare bacon, det er stort set hele grisen, siger Jesper Toft til DR Syd.

Omkring syv millioner smågrise eksporteres hvert år fra Danmark til Tyskland.

Facebook
Twitter