Dansker bosat i Barcelona: Der er en stemning af chok og ubegribelighed

Stine Andersen cykler hver dag forbi Ramblaen, hvor en varevogn i går kørte ind i en menneskemængde.

Ved 17-tiden torsdag eftermiddag kørte en varevogn ind i en menneskemængde i den populære turistby. Spansk politi bekræfter, at der er tale om et terrorangreb. (Foto: JOSEP LAGO © Scanpix)

Det er dagen derpå i Barcelona, hvor en varevogn kørte ind i en menneskemængde på den populære gade La Rambla.

Mindst 13 døde, og 100 er såret efter angrebet.

Et par kilometer fra stedet var 27-årige Stine Andersen fra Sønderborg i går i sit hjem. Hver dag cykler hun forbi Ramblaen til og fra arbejde.

Hun blev klar over, at noget ikke var, som det skulle være, da bekymrede beskeder begyndte at tikke ind på hendes telefon.

- Venner og familie skrev til mig for at høre, om jeg var okay. Jeg var heldigvis hjemme. Det var rent held. Normalt ville jeg køre forbi på vej hjem fra arbejde på det tidspunkt, siger hun.

Stine Andersen fortæller, at der er en trykket stemning blandt hendes venner.

- Det er meget uvirkeligt, at det også er kommet til Barcelona nu. Vi har selvfølgelig vidst, at det godt kunne ske. Barcelona er en storby med mange mennesker samlet på lidt plads. Men der er stadigvæk en stemning af chok og ubegribelighed, siger hun.

I denne uge er der Festa Major de Gràcia i en bydel i Barcelona, hvor alle gader bliver pyntet op, og mange mennesker kommer forbi for at se på udsmykningen. Stine Andersen var forbi i tirsdags, men hun tvivler på hvor mange, der vil tage derhen resten af ugen.

- Jeg skal i hvert fald ikke afsted. Det er ikke særlig trygt at vide, at gerningsmanden ikke er fanget endnu, og man kan lige så godt tage sine forholdsregler, siger hun.

Stine Andersen har ingen planer om at rejse hjem fra Barcelona. For som hun siger, så kan sådan et angreb jo ske alle steder. Det er desværre blevet en del af virkeligheden, mener hun.

- Så sent som i forgårs på min cykeltur hjem fra arbejde, kiggede jeg på den strategisk placerede politibil på shoppegågaden ved siden af Ramblaen og håbede, at den ville kunne hjælpe i tilfælde af et angreb. Det kunne den ikke, siger Stine Andersen.

Udover angrebet i Barcelona har Spanien i nat været udsat for endnu et angreb i Cambril, hvor en personbil blev kørt ind på en promenade og ramte flere personer.

Cirka et døgn forinden de to angreb blev en person dræbt i en eksplosion i et hus i byen Alcanar. En hændelse som spansk politi kobler sammen med de to angreb.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter