Danskere henter ulovlige pebersprays i Tyskland

Der bliver hentet ulovlige pebersprays over grænsen i stor stil.

Mens politibetjente ved grænsen holder godt øje med alle biler, der passerer grænsen, så kunne det være, de skulle kaste et ekstra blik i kabinen. Danske kunder henter nemlig ulovlige pebersprays syd for grænsen. (Foto: Jakob Andresen © DR København)

En peberspray i lommen for større sikkerhed.

Det efterspørger danske kunder, når de krydser grænsen ved Flensborg for at købe en peberspray.

Det fortæller Erik Thiel fra våbenbutikken Clauberg i Flensborg.

- Vi oplever en ekstrem stor stigning i salget af pebersprays. Danskere oplever den samme udtryghed som tyskere ovenpå hændelserne den seneste tid, siger Erik Thiel til DR Syd med henvisning til de mange overgreb mod kvinder nytårsnat i Hamburg og Köln.

Selv om det er ulovligt, så har man oplevet en stigning i antallet af danskere, der opruster.

Det kan man også se på søgemaksinen google, hvor antallet af søgninger på peberspray er det højeste i otte år.

Særligt søgninger omkring at købe de ulovlige sprays er i kraftig vækst, viser søgemaskinens statistik.

Men fra politiets side opfordrer man til at droppe den oprustning, også selvom tanken er, at den lille spray udelukkende skal bruges som nødværge. For det er både ulovligt at eje og bruge en peberspray i Danmark, som i Danmark betegnes som et våben, siger politiinspektør Kaj Nielsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Hvis man taler om at man bærer og bruger peberspray for at forsvare sig, så er det strafbart. Jeg kan ikke sige, hvad der ville ske i de konkrete sager, der ikke er opstået endnu. Men det er altså ulovligt at bære peberspray i Danmark, siger Kaj Nielsen til DR Syd.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.