Danskerne kommer: Tysk lufthavn frygter sommerferiekaos

Hamborg Lufthavn råder de danske flyrejsende til at tage hjemmefra i god tid.

Danskere må hvert år indse, at de ikke kan nå deres fly fra Hamborg Lufthavn. Vejarbejde og parkerings-problemer er nogle af årsagerne. (Foto: Morris Mac Matzen © Scanpix)

Forventet kaos. Det bliver situationen for alle de mange danskere, som skal flyve på sommerferie fra lufthavnen i Hamborg.

Hvert år må fortvivlede danskere indse, at de ikke nåede deres fly på grund af vanskeligheder med at få bilen parkeret ved lufthavnen, eller fordi de bliver overrasket af vejarbejde.

Pressetalskvinde for Hamborg Lufthavn, Janet Niemeyer, råder danskerne til at være i meget god tid.

- Vi råder de danske gæster til at reservere en parkeringsplads på forhånd og stille bilen på pladsen tre timer før afgang. Så burde de have tid til helt afslappet at tage hul på ferien, siger hun.

Specielt den hårdt trafikerede A7 kan skabe panik for bilister på vej mod en flyafgang i Hamborg. Janet Niemeyer fortæller, at en ny service skal hjælpe de trængte danskere.

- Især på A7, som er hovedadgangsvejen til lufthavnen, er der meget vejarbejde. Vi har derfor på lufthavnens hjemmeside lavet en dansk informationsside, hvor man kan orientere sig om vejarbejder og forsinkelser, siger hun.

Hvert år flyver mere end 300.000 danskere på ferie fra Hamborg.