Tema De næste vælgere

DBU Jylland: Klæd nu om og gå i bad efter træning

Mange børn har ifølge DBU helt droppet fællesbad og omklædning. Det går ud over fælleskabet, mener DBU Jylland.

- Vi synes, at både klubliv og fællesskabsfølelse starter i omklædningsrummet, siger formanden for DBU Jylland Bent Clausen. (Foto: Klaus Kjældgaard Svendsen)

Når din dreng eller pige ikke klæder om eller bader efter fodboldtræningen, så går et værdifuldt fællesskab tabt, og børnene og de unge mennesker lærer ikke at forholde sig til deres egen krop.

Sådan lyder det fra DBU Jylland og fra en ekspert.

DBU Jyllland fløjter derfor nu til kamp for omklædningsrummet.

Fodboldforbundet opfordrer trænere, ledere og forældre til at få fælles omklædning og bad tilbage, for ellers kan det have konsekvenser.

De næste vælgere

60.000 skoleelever i 8.-10. klasser landet over skal til stemmeurnerne 2. februar, hvor der bliver afholdt skolevalg. Her får de lov at vise, hvordan Folketinget ville se ud, hvis de bestemte. DR sætter derfor fokus på den nye generation af unge – de næste vælgere.

Gå til tema

- Fællesskabet og klublivet risikerer at gå fløjten. Og det er rigtig skidt, fordi det er fællesskabet og klublivet, der gør, at man får venner, siger formanden for DBU Jylland, Bent Clausen.

- Fællesskabet og klublivet er en så vigtig del af foreningslivet. Og vi kan ikke leve med, hvis det er på retur, fortsætter Bent Clausen.

Det er formanden for Rødding IF, Jens Peter Jørgensen, enig i. Klubben overvejer nu at lave retningslinjer for omklædning.

- Det handler om at få helheden med omkring sin sport. Det, at man er sammen på en anden måde, giver nemlig meget socialt, siger han.

Det at klæde om og gå i bad med sine holdkammerater har også en anden og vigtig gevinst.

Hvis børn lærer at se hinanden nøgne allerede fra et tidligt tidspunkt i livet, vil det også få en positiv effekt på længere sigt, mener Søren Østergaard fra Center for Ungdomsforskning.

- Vi ved, at en af de faktorer, der har størst betydning for livskvalitet blandt børn og unge i dag, er deres oplevelse af deres krop, siger han og fortsætter:

- Og her er der en stor del af børnene og de unge, som ikke synes, at deres krop er god nok.

Ifølge formanden for DBU Jylland, Bent Clausen, så er det ofte mor og far, der bærer skylden for, at børnene ikke går i bad.

- Det handler om det samfund, vi lever i. Det hele skal gå hurtigere, og forældrene skal hurtigere hjem, fordi børnene skal have noget at spise, og de vil også gerne have tid sammen med børnene, mener Bent Clausen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.