De første forårstegn viser sig

En varm og lun vinter gør, at vi allerede nu ser de første spæde forårstegn.

Der er forår i luften. Her i midten af januar måned, er der en masse forårstegn. (Foto: Catia Schmidt- DR Syd)

Fugle der synger, og forskellige planter og buske der er begyndt at blomstre.

Naturvejleder i Naturstyrelsen Trine Sørensen mener, at de første forårstegn allerede viser sig.

- Der er godt nok nogle meget tidlige forårstegn i år. Hvis man går ud i sin have eller i naturen, så vil man kunne høre, at fuglene synger noget mere, end de plejer på det her tidspunkt, siger Trine Sørensen.

Kaprifolier står grønne

Trine Sørensen siger, at der er mange tegn på, at det lune og varme vintervejr har sendt naturen i forårshumør.

- Hvis man kigger på planter og blade, så begynder der at ske noget nu. Nogle af de tidlige blade, der springer ud, er på hyldebusken, og der er der nogle af bladene, der er bristet allerede, siger hun.

Og så nævner hun planter, buske og urter, der blomstrer allerede nu.

- Sådan noget som kaprifolier står fuldstændig lysegrønne her rundt omkring i skoven. Hvis man lige fjerner det øverste bladlag fra skovbunden, så kan man se de første anemone-skud, der er ved at komme op, siger hun.

Frøerne er vågnet op

Kalenderen siger midten af januar måned, og der er altså halvanden måned tilbage, inden foråret skulle begynde ifølge kalenderen.

- Det er usædvanligt det her. Jeg var lige ude at kigge på rakler på hasselbuske. Og de er begyndt at åbne sig nogle af dem. Så de første hasselrakler har sendt deres støv ud, fortæller Trine Sørensen.

Trine Sørensen siger, at det hele skyldes mangel på rigtig vinter.

- Der har jo ikke været den kulde og frost, som vi er vant til. Frøer burde jo sove godt og sødt lige nu og være langt væk. Men man kan faktisk træffe frøer i skoven nu her, siger hun.

 

Facebook
Twitter