'Der er jo ikke meget tilbage nu': Peter står til at miste millioner i omsætning med nyt forsamlingsforbud

I dag er det nye forsamlingsforbud trådt i kraft, hvor man maksimalt må samles ti personer.

Peter Otte er kroejer og har måttet aflyse en masse selskaber i november og december.

Fra og med i dag er der forbud mod arrangementer og forsamlinger med flere end ti personer.

Det skærpede forsamlingsforbud gælder i første omgang i fire uger, før det bliver revurderet.

Der er dog undtagelser for forsamlingsforbuddet.

Regeringen anbefaler i øvrigt, at man maksimalt samles ti personer i private hjem.

Herunder kan du læse, hvordan det skærpede forsamlingsforbud bliver modtaget blandt forskellige erhvervsdrivende.

1

Peter Otte, Kroejer på Agerskov Kro og Hotel

Peter Otte regner med et stort fald i omsætningen i november og december.

- Vi skulle have haft 13 aftener med 300 gæster pr. aften i november og december. Det vil sige cirka 4.000 mennesker. Det har vi været nødt til at aflyse nu. Vi har regnet på, at vi kommer til at miste seks millioner kroner i omsætning de næste to måneder. Der er jo ikke meget tilbage nu.

- Sammenlagt i år kommer vi til at miste mellem 10 og 11 millioner kroner i omsætning. Det er meget for sådan en kro.

- Vi håber på, at der kommer mindre selskaber med maksimalt ti personer. Og så håber jeg, at der kommer et eller andet med hjælpepakkerne. For vi har 16 fastansatte, der skal have løn hver måned. Alternativet er at afskedige folk, hvis der ikke kommer hjælpepakker, siger Peter Otte.

2

Britt Rømer Soos, ejer af Pulz Fitness i Haderslev

Ejeren af fitnesscentret Pulz i Haderslev, Britt Rømer Soos, må tænke alternativt på grund af de skærpede retningslinjer. (Foto: Amanda Munksgaard)

- Ligesom da vi var lukket ned i foråret og trænede udenfor, har vi kørt vores kapacitet på holdene ned til ni deltagere plus en instruktør. Så der er maksimalt ti deltagere til holdtræning. På nogle hold svarer det til en halvering. Så det er noget af en stor ændring.

- Jeg havde måske set det komme. Og det er træls, for nu var vi begyndt at få en normal hverdag igen, men i disse tider skal vi være omstillingsparate. Det er hårdt, men vi er alle sammen interesseret i, at vi kommer godt igennem det, siger Britt Rømer Soos.

3

Kristian Skjoldager, ejer af bowlinghal i Aabenraa

Kristian Skjoldager ejer Sportscentrum i Aabenraa, hvor der blandt andet er en bowlinghal. De har modtaget mange aflysninger i de seneste dage. (Foto: Peter Halkjær)

- Jeg fik det rigtig skidt, da jeg hørte regeringens nye udmeldinger. Den havde jeg ikke lige set komme. Jeg troede, man havde fået en bedre viden i forhold til at retningsbestemme de restriktioner, der nu er blevet indført.

- Vi har rammerne og pladsen til at være ansvarsbevidste og fastholde og sikre, at her er der ikke risiko for at blive smittet.

- Normalt ringer folk ind og booker til et arrangement. Men siden i fredags hvor de nye restriktioner er kommet, har vi ikke haft andet end aflysninger. Virksomheder holder julefrokoster her hos os, og de har nu meldt fra, siger Kristian Skjoldager.

4

Niels Bækgaard, direktør i Sport & Event Park Esbjerg

Niels Bækgaard er direktør i Sport & Event Park Esbjerg, som også indeholder Svømmestadion Danmark. (Foto: Bo Bechsgaard)

- Vi har for eksempel vandgymnastik og forskellige aktiviteter for gravide og folk med gigt osv. Hvis man skal være med i det, så har vi besluttet, at man er nødt til at tilmelde sig. Og når der er holdtilmelding, er reglerne, at der maksimalt må være ti personer ad gangen for hvert hold.

- Hvis vi ikke lavede holdtilmelding, var det reglen om, at der skulle være fire kvadratmeter pr. person, der gjaldt. Men vi har valgt holdtilmelding, så folk er sikre på, at de kan være med på holdet. Og vi kan bedre styre det.

- Skal man en tur ned i svømmehallen og svømme, gælder der præcis samme regler som i sidste uge, hvor vi måtte være 500 i hele hallen på én gang.

- Vi kommer nok til at se færre gæster i en periode. Der er nogle, der ikke lige kan komme på det hold, som de ellers gerne ville være på. Så vi kommer nok til at mangle nogle indtægter, og vi har jo stadig de samme omkostninger.

Facebook
Twitter