Det er dyrere at købe medicin i Tyskland

Nye regler fra EU gør det muligt at få tilskud til din receptpligtige medicin når du køber den på den anden side af grænsen.

(Foto: DR © DR)

Når du kører over grænsen for at købe alkohol og søde sager, kan du fra i morgen af også købe din receptpligtige medicin, med samme tilskud, som hvis du købte den på et apotek herhjemme.

Men selvom grænsehandel i mange tilfælde har en økonomisk gevinst, så er det hverken billigere eller en god ide at købe medicinen i udlandet.

- Som udgangspunkt kan det ikke betale sig, fordi medicin er som udgangspunkt billigere i Danmark, end det er i Tyskland. Det gælder i særlig grad på det store område, som er udsat for konkurrence for kopimedicin. Der er priserne væsentlig lavere i Danmark end de er i Tyskland, siger analysechef hos Danmarks Apotekerforening, Per Nielsen.

Tyske priser er tre gange højere

Den mest brugte receptpligtige medicin i Danmark er det kolesterolsænkende kopi-præparat Simvastatin. Her er den tyske pris knap tre gange mere end i Danmark, mens man på originalen Zocor kan spare knap 1000 kroner ved at benytte sig af et tysk apotek.

Men selvom man ser en fordel, skal man passe på.

- Det rummer nogle fare i forhold til patienternes sikkerhed, i forhold til kvalitet, i forhold til at der kan ske nogle forfalskninger, siger formand for Danske Patienter, Morten Freil.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk