DF: Fotovogne skal ikke være pengemaskiner

Politiet skal ikke skjule fotovogne på privat grund, mener ordfører Kim Christiansen.

Politiet får en del henvendelser fra borgere, der ønsker mere fartkontrol, hvor de bor. (Foto: Johan gadegaard © Scanpix)

Politiet skal stoppe med at ligge på lur med fotovogne.

Det mener færdselsordfører i Dansk Folkeparti Kim Christiansen.

Hvis du kører for stærkt og bliver blitzet af politiet, så kan politiet sagtens have knipset billedet fra en privat indkørsel, hvor fotovognen er ude af syne.

- Vi er ikke imod fartkontrol, men vi mener, der skal skiltes, så man rent faktisk får folk til at sænke farten og ikke bare bruger vognene som pengemaskiner, siger Kim Christiansen.

Dansk Folkeparti er ikke alene med den holdning. I januar måned i år kom det frem, at et flertal i folketinget bestående af S, DF og LA vil tvinge politiet til at oplyse bilisterne om, hvor samtlige 100 fotovogne står placeret.

Trafikforskning viser ellers, at den bedste metode til at få sænket farten i trafikken er en kombination af såkaldt lukket og åben kontrol - altså usynlige og synlige fotovogne.

Alligevel vil Kim Christiansen have stoppet de lukkede kontroller:

- Når jeg kan se, man holder med en fotovogn en mandag aften på en tresporet motorvej, hvor der reelt ikke er nogen trafik, så mener jeg ikke, man holder der for at forbedre trafiksikkerheden. Det handler om at tjene penge, siger han.

Skjulte fotovogne

  • Politiet får en del henvendelser fra borgere, der ønsker mere fartkontrol, hvor de bor.
  • Ofte tilbyder borgerne også, at de kan opstille fotovognene på borgerens private grund. For eksempel i en indkørsel eller i en have, hvor det kan være svært at se vognene fra vejen.
  • Hvis det giver mening, benytter politiet sig gerne af sådanne tilbud.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.