DF: Karakterkrav skal være 6

Dansk Folkeparti mener modsat regeringen og Venstre, at adgangskravet til gymnasiet skal være på 6.

Uddannelsesordfører hos Dansk Folkeparti Alex Ahrendtsen mener, at regeringens adgangskrav på 2 til gymnasiet er alt for lavt. (Foto: Lis Eilsøe © DR)

Politikerne diskuterer lige for tiden, hvor svært det skal være for at komme i gymnasiet.

Mens regeringen vil indføre et adgangskrav på 2 i dansk og matematik, vil Venstre have et adgangskrav på 4. Og Dansk Folkeparti går nu endnu længere, fastslår uddannelsesordfører Alex Ahrendtsen.

- Vi foreslår et karakterkrav på 6. Det, mener vi, er rimeligt, når man tænker på, hvad det er, man skal kunne for at gå i gymnasiet, siger Alex Ahrendtsen.

Skal kunne stille krav

Alex Ahrendtsen siger, at det handler om at stille krav til de unge mennesker.

- Gymnasiet er en meget bolig uddannelse, og derfor kan vi godt stille nogle karakterkrav til de unge, så vi ved, at de rent faktisk kan fuldføre uddannelsen, fortæller han.

- Jo højere karakterer du har i folkeskolen, jo lettere har du ved at gennemføre en gymnasie-uddannelse, siger han.

Kan tage to uddannelser i én

Alex Ahrendtsen afviser, at man med karakteren 6 gør det sværere for de unge, der kommer fra familier, hvor forældrene ikke er bogligt stærke.

- Vi vil gøre det lettere for dem at få sig en studentereksamen, fordi de så kan komme ind på en erhvervsskole, hvor de kan tage en Eux, som er en studentereksamen og en erhvervsuddannelse i én uddannelse, siger han. 

Ifølge Alex Ahrendtsen er der flere fordele for de elever, som ikke er så bogligt stærke.

- Her kan man altså komme ind på erhvervsskolen med karakteren 2. Man får også penge, fordi man kommer i erhvervspraktik, og for de her elever det er langt bedre at kombinere det boglige med det praktiske, forklarer han.

Facebook
Twitter