DF-politiker om VUC-sag: Jeg har aldrig set så kras kritik

Dansk Folkepartis retsordfører er overrasket over, at kritikken af forholdene på VUC Syd er så voldsom.

Peter Kofod Poulsen er valgt i blandt andet Haderslev Kommune og har flere gange kritiseret forholdene på VUC Syd, efter skolen kom i mediernes søgelys. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Leasing af BMW'er, pædagogiske dage i udlandet, dyr indretning af direktørens kontor, indkøb af Apple armbåndsure til medarbejdere, brud på ytringsfriheden og kritisable ansættelsesforhold.

Listen af kritikpunkter mod VUC Syd i Haderslev er lang.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) har i dag præsenteret en påtænkt afgørelse mod uddannelsesinstitutionen, og det er en overraskende og markant kritik, mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

- Den påtænkte afgørelse minder om en ren gyser. Jeg har ikke i min tid som aktiv politiker nogensinde stødt på en sag, hvor en styrelse udtaler så kras kritik af en institution, siger han og fortsætter:

- Som en vigtig uddannelsesinstitution i området med knap 8.000 kursister om året er det en rigtig pinlig sag.

Mulig tilbagebetaling på 1,2 millioner

Peter Kofod Poulsen, der er valgt i blandt andet Haderslev Kommune, har flere gange kritiseret forholdene på VUC Syd, efter en række medier, blandt andet DR og Radio24syv, har beskrevet skolens brug af offentlige midler og ledelsesforhold.

Derfor er han tilfreds med, at STUK har undersøgt forholdene på den skandaleramte uddannelsesinstitution.

VUC Syd har nu 14 dages betænkningstid, inden en endelig afgørelse fra styrelsen bliver præsenteret.

Hvis styrelsen holder fast i den præsenterede kritik og afgørelse, står VUC Syd til at skulle tilbagetale 1,2 millioner tilskudskroner tilbage til staten.

Det skyldes, at skolen har udvist "manglende sparsommelighed" - blandt andet ved køb af dyre møbler og medarbejderture til udlandet.

H. P. Geil, der er borgmester i Haderslev for Venstre og bestyrelsesformand for VUC Syd, har her til aften været til et ekstraordinært bestyrelsesmøde med VUC Syds bestyrelse, hvor den har lagt en handlingsplan på baggrund af STUKS påtænkte afgørelse.

- Vi tager kritikken til efterretning, og vi tager den meget alvorligt. Det er bestemt ikke rart, at det er sket på min vagt, siger han.

EKSEMPLER PÅ KRITISABLE SAGER PÅ VUC SYD

  • En tidligere ansat på uddannelsesinstitutionen VUC Syd stod frem og fortalte til DR Syd, at han blev bedt om at pynte på resultater fra undersøgelser af medarbejdernes tilfredshed.

  • En aktindsigt viser, at VUC Syds ledelse tidligere har haft Apple Watches for i alt 40.000 kroner, indtil skolen droppede denne praksis med begrundelsen "fejlvurdering".

  • 3,8 millioner kroner blev brugt på at sende næsten 200 medarbejdere til udlandet på ture, kaldet ”Pædagogiske Dage”. Turene bød på 4-5 stjernes hoteller, festmiddage med fri bar og underholdning transporteret til udlandet.

  • Mere end 225.000 kroner blev brugt på at indrette den afgåede direktør Hans Jørgen Hansens kontor med både designermøbler og et Bang & Olufsen TV. Derudover hang der kunst for over 200.000 kroner på kontorets vægge.