DGI mangler unge i bestyrelserne

Kun tre procent af idrætsforeningerne har i dag en formand under 30 år.

De unge skal ikke bare røre sig, men også i bestyrelsen, mener DGI. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Selvom mange unge dyrker idræt og motion, så er det ikke dem, der sidder på formandsposterne i de lokale idrætsforeninger.

Det viser en ny undersøgelse, som DGI har lavet.

I alt har DGI spurgt mere end 1.500 idrætsforeninger, og kun tre procent af dem svarer, at deres formand er under 30 år, ligesom der også er langt mellem unge på de øvrige bestyrelsesposter.

Det er et problem, mener Hanne Lene Haugaard, der er fra Haderslev og medlem af DGIs hovedbestyrelse.

- Vi skal jo gerne have, at bestyrelserne repræsenterer de medlemmer, der er i foreningerne. De lokale idrætsforeninger laver jo tilbud til en meget bred målgruppe mellem 0 og 100 år, og derfor skal den yngre gruppe også være repræsenteret i bestyrelserne, siger Hanne Lene Haugaard.

Grete Graversen er kasserer i Vejen Gymnastikforening og kan sagtens genkende billedet af, at der er langt mellem de unge ansigter i bestyrelserne.

- De unge er mere til fitness end faste forpligtelser. Det er ærgerligt, for vi har også brug for input fra de yngre generationer, siger Grete Graversen.

DGI vil nu have mere fokus på den skæve alderssammensætning, så foreningerne kan blive ved med at være attraktive for alle.

- Der skal fokus på andet end den daglige drift. Det skal gøres klart, at det faktisk er et politisk, strategisk og ledelsesmæssigt arbejde, der giver nogle kompetencer, som unge mennesker godt kan bruge til noget, siger Hanne Lene Haugaard.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.