Diabetesforeningen advarer mod sygehuslukninger

Lukning af sygehuse giver diabetespatienter problemer, mener Diabetesforeningen.

Nyborg Sygehus er et af de syddanske sygehuse, som Region Syddanmark foreslår at lukke. Nu advarer Diabetesforeningen mod at lukke sygehusene i Nyborg og Tønder. (Foto: Nyborg Sygehus)

Det gør ikke alene tilværelsen for patienter besværlig. Der vanker også en regning af de større til os alle sammen.

Sådan lyder bekymringen fra Diabetesforeningen, der advarer Region Syddanmark mod at lukke Tønder Sygehus og sygehuset i Nyborg.

Ifølge administrerende direktør i foreningen Henrik Nedergaard vil en lukning af Tønder Sygehus og Nyborg Sygehus betyde, at mange, især ældre, diabetikere får for langt til det nærmeste diabetesambulatorium.

Han forklarer, at patienterne har behov for at få taget deres behandling meget alvorligt, og derfor skal man kunne komme til et specialiseret sted som et ambulatorium.

- Hvis man nedlægger Tønder og Nyborg Sygehuse, så forhindrer man mennesker i de nærområder den gode behandling, som for den enkelte giver en bedre livsværdi, siger Henrik Nedergaard.

Når der bliver langt til nærmeste behandlingssted, så kan det betyde, at diabetikernes sygdom udvikler sig til det dårligere, så de får brug for mere specialiseret behandling, der koster mere.

- Jeg synes ikke, vores pensionister skal bebyrdes med at tage et offentligt transportmiddel, som ikke ligefrem bliver nemmere for dem. Så kan der ske det for manges vedkommende, at de ikke formår at komme af sted. Og så er det, at sygdommen udvikler sig uheldigt til en endnu mere alvorlig sygdom, end den i forvejen er, fortæller Henrik Nedergaard.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.