Dødsulykke får borgere til at kræve skærpet sikkerhed på togstation

Der er noget, der tyder på, at der er brug for en skærpelse af sikkerheden, mener Esbjergs viceborgmester.

Laura Holm (til venstre), Caroline Blom (i midten) og Tanya Ladegaard (til højre) har alle skrevet under på underskriftsindsamlingen. Efter ulykken har Banedanmark sat ekstra advarselsskilte op, som kan ses i baggrunden. (Foto: Lars Paaske © dr)

Der skal gøres noget ved sikkerheden på Tjæreborg Station.

Det mener de 2.448 borgere, der i skrivende stund, har skrevet under på en underskriftsindsamling for at få skærpet sikkerheden på togstationen.

Underskriftsindsamlingen er startet af Tanya Ladegaard, efter en 15-årig dreng i sidste uge omkom på Tjæreborg Station, da han blev ramt af et gennemkørende tog.

- Vi vil ikke have, at Kasper skal dø forgæves, og derfor samler vi underskrifter ind for en sikrere station, skriver hun blandt andet i teksten, hvor folk opfordres til at skrive under.

Flere lokale borgere fortæller samtidig til JyskeVeskysten, at det flere gange tidligere har været tæt på at gå galt ved stationen.

Martin Harrow, områdechef for Kvalitet & Sikkerhed i Banedanmark, forsikrer, at man løbende tjekker sikkerheden på alle overgange, og at sikkerheden er i orden på Tjæreborg Station.

- Anlægget har fungeret, som det skulle, men noget har gjort, at den unge mand ikke har været opmærksom på det. Derfor har vi iværksat at få sat ekstra skiltning op og indledt en undersøgelse, så vi kan blive endnu bedre til at sikre et godt sikkerhedsniveau, siger han til DR Syd.

Politiker går ind i sagen

Alligevel har borgernes reaktion på dødsulykken gjort indtryk på byrådet.

Viceborgmesteren i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), fortæller nu, at økonomiudvalget mandag vil drøfte, om de skal henvende sig til Banedanmark angående sikkerheden på Tjæreborg Station.

Selvom det er Banedanmark, der har til opgave at sørge for sikkerheden, så mener viceborgmesteren, at kommunen må på banen og gå i dialog med Banedanmark.

- Vi kan konstatere, at der er sket en tragisk ulykke, og vi kan forstå på borgerne, at det har været tæt på andre gange. Der er noget, der tyder på, at der er brug for, at sikkerheden bliver øget, siger han.

Martin Harrow fra Banedanmark siger, at Banedanmark vil tage dialogen, hvis den kommer fra det politiske system.

Ifølge JydskeVestkysten skete ulykken, da den 15-årige skulle krydse det nærmeste spor for at komme over til det ventende tog på det fjerneste spor.

Da han krydsede det forreste spor, blev han ramt af et gennemkørende tog.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.