Dom i brutal sag om digital afpresning og voldtægt: Ung mand afpressede og ydmygede 169 piger

Retten i Esbjerg har idømt en 22-årig mand fra Varde seks års fængsel.

- Som forældre synes jeg ikke, det er en straf, der er okay, siger far til offer.

Der er i dag blevet sat et foreløbigt punktum i en brutal og grov sag om voldtægt og digitale krænkelser - såkaldt hurtcore.

I sagen er en 22-årig mand fra Varde-egnen blevet idømt seks års fængsel for at have seksuelt afpresset et meget stort antal kvinder landet over.

Manden, der hedder Dennis Samsø Nielsen, var tiltalt for at have afpresset og forsøgt at afpresse 169 piger og unge kvinder til flere ting af meget ydmygende karakter som for eksempel involverede tarmrensninger, tis og at putte shampooflasker op analt, mens de skulle filme det til manden.

Derudover var han også tiltalt for en voldtægt, som han er blevet dømt for.

Undervejs i sagen har mandens forsvarer fortalt, at manden erkendte en stor del af forholdene, men nægtede sig skyldig i voldtægten.

Gik efter ti års fængsel

Sagen er blevet kaldt ekstrem voldsom og uhyggelig, og ifølge anklagemyndigheden foregik forbrydelserne fra slutningen af 2015 til april 2019, hvor manden blev varetægtsfængslet.

Undervejs i sagen har specialanklager Rikke Brændgaard-Nielsen kaldt sagen den hidtil største sag herhjemme om seksuel afpresning af kvinder. Hun gik da også efter ti års fængsel til manden, men byretten vurderede altså straffen lavere.

- Jeg er alt overvejende tilfreds, lyder det fra Rikke Brændgaard-Nielsen.

Tilfreds er dog ikke det ord, man kan bruge om en far til en af de mange, mange ofre. Han ønsker at være anonym af hensyn til sin datter, men han udtaler til DR Nyheder, at straffen på seks års fængsel er for mild.

- Som forældre synes jeg ikke, det er en straf, der er okay. Det kommer jo til at danne præcedens for andre sager, siger han.

- Jeg sidder nu og håber, at anklageren vil anke sagen, selvom det jo nok giver lidelser for ofrene, tilføjer han.

Mandens forsvarer ønsker ikke at udtale sig.

Egentlig var sagen rejst som en nævningesag af anklagemyndigheden. Det sker, når der er tale om et strafkrav på mere end fire års fængsel. Den tiltalte frasagde sig dog dette, og dermed kom både skyldskendelsen og strafudmålingen i samme omgang.

I nævningesager bliver der ellers først afsagt en kendelse om skyld, hvorefter anklageren og forsvareren skal procedere for en passende straf.

Mor fik sagen til at rulle

Det var en mor, der tilbage i maj 2018 anmeldte, at en bruger på Snapchat havde forsøgt at få hendes 15-årige datter til at sende nøgenbilleder.

Der skulle dog gå knap et år, før Syd- og Sønderjyllands Politi ved hjælp af udleverede ip-adresser kunne slå til mod manden.

I retten har Dennis Samsø Nielsen erkendt sig skyldig i langt de fleste af forholdene.

Han har forklaret, at materialet tilfredsstillede ham seksuelt, og at det også gav ham en følelse af magt over kvinderne.

- Jeg har ikke fundet ud af med mig selv, om det var det seksuelle, eller om det var dominans. Det kan være lidt af begge dele. Når jeg gjorde det, fik jeg en slags magt, forklarede manden i retten.

Han sagde, at det blev en slags besættelse for ham at tage kontakt til kvinderne via sociale medier, efter at hans kæreste havde forladt ham.

Unge ofre

Nogle af ofrene var helt ned til 11 års-alderen, men ifølge den 22-årige var han i flere tilfælde slet ikke klar over deres lave alder. Den forklaring købte retten dog ikke. Ifølge retten burde manden have vidst, at de var mindreårige.

Ud over fængselsstraffen har retten dømt manden til at betale erstatning til en lang række af de forurettede kvinder.

Christian Mogensen, specialkonsulent ved Center for Digital Pædagogik, læste anklageskriftet, inden sagen begyndte. Hør ham i videoen herunder:

Erstatningerne varierer i beløb fra 5.000 op til 40.000 kroner. Ofret, som manden er dømt for at have voldtaget, modtager dog en erstatning på 110.000 kroner.

Manden har nu 14 dage til at belsutte sig for, om han vil anke afgørelsen til landsretten.

FacebookTwitter