Drenge rykkede sig to skoleår på én uge

Elever på læringscamp for drenge blev markant bedre til læsning og matematik.

24 drenge ned til 5. klasse har rykket sig hvad der svarer til to skoleår i dansk og matematik. (Foto: © STEFFEN ORTMANN, Scanpix)

På kun én uge i sommerferien blev 24 drenge i Varde meget bedre til at læse og regne. De deltog i en af kommunens læringscamps til drenge, der har det fagligt svært i skolen.

Og resultaterne viser, at drengene helt ned i femte klasse på kort tid opnåede store faglige forbedringer. De indhentede i løbet af ugen, hvad der svarer til to skoleår i læsning og matematik.

- Det er lidt vildt, men man skal forstå, at det er drenge, der er på kanten af det faglige og som er udfordret på deres lyst og motivation for at lære, siger campleder Anne Mette Hede Jensen.

Den personlige udvikling

Drengene indfandt sig på læringscampen en søndag i sommerferien og var der uafbrudt indtil fredag.

Men selvom tiden i campen gav markante faglige forbedringer, så handler det også om meget andet, siger Anne Mette Hede Jensen.

- Konceptet på drengecampen handler ikke kun om læsning og matematik, men også om udvikling på det personlige niveau og troen på egne evner og formåen. Det er løftestangen for den faglige succes, siger hun.

Læringscampsene er nu blevet en del af Varde Kommunes skoletilbud. Erfaringerne skal fremover bruges i klasselokalerne og til et kursus for forældrene.