Efter Bios-konkurs og Falck-skandale: Region vil undgå flere ambulanceudbud

Ambulancedriften i Region Syddanmark skal ikke tilbage på private hænder, mener et flertal i regionen.

Dansk Folkepartis gruppeformand i Region Syddanmark, Thies Mathiasen, kalder det 'gambling', hvis regionen igen sætter ambulancedriften i udbud. (Foto: Peter Mathiasen © DR Fyn)

Et politisk flertal i Region Syddanmark vil ikke længere lade private virksomheder som Falck og Bios stå for ambulancedriften i Syd- og Sønderjylland og på Fyn.

Socialdemokratiet, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Radikale Venstre i regionsrådet er nemlig enige om, at regionens eget selskab, Ambulance Syd, er det bedst mulige tilbud til syddanskerne.

For ambulancedriften skal ikke tilbage på private hænder, siger Dansk Folkepartis gruppeformand i regionsrådet, Thies Mathiasen.

- Det er en slags gambling, når vi sætter det i udbud. Det kunne vi se sidste gang. Det endte helt galt. Nu er der ro omkring ambulanceredderne, og det hele kører godt, siger han.

Ambulance Syd skal fortsætte

Flertallet har derfor foreslået at lade regionens egen ambulancetjeneste køre ufortrødent videre, når kontrakten udløber i 2025.

Det sker i kølvandet på Bios' konkurs og afsløringerne af Falcks forsøg på at presse konkurrenten ud af det danske ambulancemarked.

Også SF's gruppeformand, Villy Søvndal, mener, at regionen skal holde fast i sit eget ambulanceselskab.

- Der er lavet nok eksperimenter her i Syddanmark med underlige udbud. Nu har vi lige præcist fundet en model, der giver en god kvalitet i ambulancedriften. Og så er der ingen grund til at kaste det ud i et nyt eksperiment, tværtimod.

Villy Søvndal er modstander af, at ambulancedriften igen sendes i udbud i Region Syddanmark. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Venstre er uenig

Men Venstres gruppe i regionsrådet er uenige med flertallet og mener, det er for tidligt at beslutte, om ambulancedriften skal i udbud igen.

De vil derfor en holde en dør på klem for et gensyn med private ambulancer, fortæller regionsrådsformand fra Venstre, Stephanie Lose.

- Jeg er rigtig glad for Ambulance Syd og den opgaveløsning, de leverer. Hvordan det helt præcise set-up skal være, og hvor stor en rolle Ambulance Syd skal spille efter 2025, tager vi stilling til, når vi når dertil, siger hun.

Facebook
Twitter