Efter dødsulykke med to omkomne: Nu lukker farlig jernbaneoverskæring

Jernbaneoverskæring ved Sig, hvor to personer har mistet livet, bliver nu lukket.

Arkivfoto.Jernbaneoverskæringen på Vardevej nord for Sig ved Varde, hvor to mennesker i sommer mistede livet, bliver nu lukket. (Foto: Bo Bechsgaard © dr)

Store træer og buske dækkede for udsynet, og de manuelle bomme, der skulle få bilisterne til at stoppe op, stod altid åbne.

Naboerne til jernbaneoverskæringen i Sig ved Varde har vidst længe, at det en dag ville gå galt. Og den 19. juni mistede en 80-årig kvinde og en 55-årig mand så livet, da deres minibus blev påkørt af et tog på overskæringen.

Men nu skal overkørsel 162 og 163 lukkes, så biler ikke længere kan krydse togskinnerne. I stedet skal man køre over ved nabooverkørslen, der vil få vejbump, bomme og blink.

Jernbaneoverskæring 162 og 163 bliver om halvanden uge lukket, og i stedet skal bilister benytte overkørsel 161 for at krydse skinnerne.

Processen har været lang

Områdechef i Banedanmark Marianne Rasmussen fortæller, at det har været en lang proces at få lukket overkørslen med så kort varsel.

- Det har krævet, at vi kunne give bilisterne et sikrere alternativ og ikke bare sende dem videre til en ligeså usikker jernbaneoverskæring, siger hun.

Om halvanden uge vil overkørslen være spærret for al biltrafik. Varde Kommune har presset på for at få overkørslen lukket hurtigt, men sagen har hængt hos Trafik- Bygge og Boligstyrelsen, der skulle give dispensation.

Jernbaneoverskæringen er ikke sikret, og det betyder, at man som trafikant skal udvise ekstra agtpågivenhed, når man passerer sporet. Overkørslen hvor ulykken skete er ubevogtet og har manuelle bomme, som trafikanter selv skal løfte. (Foto: Bo Bechsgaard © (c) DR)

Nedlæggelse vedtaget i 2013

Vardes borgmester Erik Buhl er glad for, at overkørslen nu skal lukkes, og mener ikke, at man kunne have gjort det hurtigere fra Banedanmarks side.

- Der er arbejdet hurtigt og effektivt set i forhold til, at det er et meget tungt system, siger han.

Allerede i 2013 blev det besluttet, at overkørslen nord for Sig ved Varde skulle nedlægges, men det er først efter ulykken i juni, at der nu endelig bliver lukket på den usikre strækning.

Facebook
Twitter