Efter Kolding-brand: Mange ejendomme er dårligt brandsikrede

Flere udlejningsejendomme hos nogle af de store boligselskaber er ikke spor bedre brandsikrede, end den etageejendom der brød i brand i Kolding forleden.

Mange af de ældre ejendomme har ikke brandmure i loftrummet mellem lejlighederne. (Foto: Elo Christoffersen- Kolding-netavis.dk)

I Syd- og Sønderjylland er der mange boliger, som ikke er spor bedre brandsikrede, end den etageejendom der brød i brand i Kolding i søndags, hvor 130 mennesker mistede deres hjem.

Flere tusinde boligerDet drejer sig om selskaberne Aabenraa-, Sønderborg- og Tønder Andelsboligforening og Kolstrup boligforening, der tilsammen udlejer godt 7500 boliger.

- Jeg vil skyde på, det drejer sig om en trejdedel af vores ejendomme. Mange af boligerne er bygget i midt-treserne, fordi der dengang var mangel på boliger. Og dengang var der ikke de samme regler, som der er i dag, fortæller Jimmy Poulsen, der er direktør i Salus Boligadministration, der administrerer boligselskabernes udlejning til dr.dk/p4.

Ingen brandmure i loftrummetFælles for de ældre ejendomme er, at de er bygget før 1972, og derfor har de ikke brandmure i loftrummet mellem lejlighederne.

I 1972 kom det første reelle bygningsreglement, hvor der var stillet øgede krav til brandsektionering, såkaldte brandmure i blandt andet loftsrum.

Ilden spredte sig hurtigtNetop mangel på brandmure i loftsrummet var årsagen til, at ilden kunne brede sig så hurtigt i den etageejendom, der brød i brand i søndags.

Hvis du bor i en ejendom uden brandmure i loftsrummet, og har dit boligselskab ikke planer om at renovere og eftersikre med brandmure, så skal du selv betale for at få det ordnet. Det er dit boligselskab nemlig ikke forpligtiget til.

Her til højre kan du læse mere om branden i Kolding søndag aften.

Facebook
Twitter