Efter massivt pres fra vrede landmænd: Minister genoptager sag om jysk jernbaneoverskæring

Gravemaskiner er kørt hjem, og transportminister Ole Birk Olesen (LA) har sagt ja til at drøfte skæbnen for en jernbaneoverskæring ved Ribe.

Overkørsel 26 på Hillerup Markvej nord for Ribe har i en uge været barrikaderet af borgere fra lokalområdet, så Banedanmark ikke kan nedlægge den som planlagt. (Foto: John Randeris)

Gravemaskinerne er efter en hel dag netop kørt hjem uden at have vendt en eneste sten ved den omstridte jernbaneoverskæring 26 på Hillerup Markvej nord for Ribe.

Overskæringen har den seneste uge har været barrikaderet af landmænd og andre borgere fra lokalområdet for at forhindre Banedanmark i at nedlægge den.

Det massive pres fra både borgere og lokalpolitikere de sidste dage har sikret, at sagen nu er nået Christiansborg.

Her har den socialdemokratiske trafikordfører Rasmus Prehn overtalt transportminister Ole Birk Olesen (LA) til et møde med partierne bag trafikforliget for at drøfte jernbaneoverskæringen, oplyser folketingsmedlem Troels Ravn (S).

Mødet bliver afholdt den 21. juni.

  • Sidst på eftermiddagen ankom endnu flere mennesker til jernbaneoverskæringen for at bakke op om barrikaden. (Foto: John Randeris Hansen)
  • Klokken cirka otte i morges, ankom Banedanmark med gravemaskiner for at gå i gang med at nedlægge jernbaneoverskæringen - de har dog holdt stille hele dagen. (Foto: John Randeris)
  • Politiet har været til stede ved jernbaneoverskæringen nord for Ribe hele dagen, hvor alt dog er forløbet roligt. (Foto: John Randeris)
1 / 3

Borgmester vil betale for bomme

Banedanmark har besluttet, at flere jernbaneoverkørsler rundt i Danmark skal lukkes af hensyn til sikkerheden, fordi der ikke er bomme ved overskæringerne. Men en lukning betyder, at landmænd og cykelister skal køre en lang omvej ad hovedvejen i stedet.

I måneder har Esbjergs borgmester Jesper Frost (V) forsøgt at få omgjort beslutningen, så han er glad for nyheden. Han er endda villig til selv at punge ud, for at få bommen op ved overskæringen.

- Der mangler to plastikbomme og et par motorer. Det kan ikke koste mere, end det vil koste at nedlægge vejen og fjerne overskæringen. Det finder vi en løsning på, siger Jesper Frost (V).

Banedanmark har ingen kommentarer i sagen på nuværende tidspunkt.

Opdatering:

I en skriftlig kommentar til Ritzau onsdag eftermiddag skriver Transportminister Ole Birk Olesen (LA), at gravearbejdet på nedskæringen er sat i bero.

- Som konsekvens heraf har jeg bedt Banedanmark vente med at gå videre med arbejdet på overkørsel 26 til efter forligskredsens møde, skriver ministeren i en skriftlig kommentar.

Facebook
Twitter