Efter møgsager og Carl Holst-storm: Region vil have nye retningslinjer

Nye retningslinjer for samarbejdet mellem politikere og embedsmænd i Region Syddanmark skal forhindre nye uheldige sager.

Det er anbefalinger fra den Carl Holst-kritiske Kromann Reumert-rapport, der danner grundlag for de nye retningslinjer, siger Stephanie Lose (V). (Foto: claus fisker © Scanpix)

Det skal være slut med møgsager i Region Syddanmark.

Derfor vil Region Syddanmark fastsætte nye retningslinjer for samarbejdet mellem regionens politikere og embedsmænd.

Baggrunden er blandt andet den tumult, der har været om Region Syddanmark og daværende regionsrådsformand Carl Holst (V).

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har haft måneder med en masse storm om det, der er foregået i regionen. Derfor synes vi, der er behov for at tydeliggøre de retningslinjer, vi arbejder efter, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Behovet for et sæt nye retningslinjer, der kan bidrage til at håndtere gråzoner i samarbejdet mellem politikere og embedsmænd, blev første gang vendt på et regionsrådsmøde i november sidste år.

Det er anbefalinger fra Kromann Reumert-rapporten, der i efteråret kritiserede forholdene under Carl Holst som regionsrådsformand, der har lagt kimen til de nye retningslinjer, siger Stephanie Lose.

- Når vi har sager, hvor regionen ikke tager sig godt ud, er det helt naturligt, at vi prøver at forebygge, at vi står i lignende sager igen, siger hun.

I et udkast til de nye retningslinjer nævnes lovlighed, åbenhed om fejl og partipolitisk neutralitet som nogle af overskrifterne.

De nye retningslinjer skal diskuteres på et regionsrådsmøde den 29. februar.

Mere om sagen:

  • Rapporten fra advokatfirmaet Kromann Reumert blev bestilt, efter det var kommet frem, at Carl Holst fik hjælp af en ansat i Region Syddanmark til at føre privat valgkamp op til folketingsvalget.
  • Sagen blev efterfølgende meldt til politiet.
  • Politianmeldelsen fik den konsekvens, at Carl Holst i slutningen af november bad om orlov fra Folketinget.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.