Efter møgsager: Ro på i regionshuset

Den megen virak omkring Region Syddanmark er stilnet af, og det mærker regionens ansatte.

Der er kommet mere ro omkring de ansatte i Region Syddanmark. (Foto: DR Nyheder © DR Nyheder)

Når de dårlige sager om en arbejdsplads rammer medierne, bliver det mindre sjovt at gå arbejde.

Sådan har det været i Region Syddanmark, hvor de ansatte i regionshuset i Vejle har oplevet, at deres arbejdsplads har været igennem den helt store tur i mediemøllen.

De mange sager og debat om en rådden kultur i Region Syddanmark er ikke længere noget, medarbejderne taler så meget om, siger fællestillidsrepræsentant Lone Rasmussen.

- Det fylder ikke hverdagen længere. Vi ser fremad og vil gerne præstere et godt stykke arbejde, siger Lone Rasmussen.

Det er blandt andet sagerne om den tidligere regionsrådsformand Carl Holst og skænderierne i regionens direktion, der har gjort ondt på medarbejderne i regionshuset.

Nu har der været nogenlunde ro gennem en længere periode, men der skal ikke så meget til, før læsset vælter igen, erkender Lone Rasmussen.

- Når man i så lang tid har hørt og læst så meget negativt om ens egen arbejdsplads, er man blevet lidt hudløs. Derfor er jeg bekymret for, at der ikke skal så meget til, siger hun.

Region Syddanmark er som konsekvens af møgsagerne på vej med et nyt kodeks med retningslinjer for samarbejdet mellem politikere og embedsfolk.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.