Efter MRSA-frygt: Skoler kan igen besøge svinestalde

Efter frygt for MRSA er der nu igen åbnet for, at skoleklasser kan besøge svinestalde.

Skolebørn kan nu igen besøge svinestalde. Det har ellers været lukket land i ni måneder. (Foto: © Iris, Scanpix)

I ni måneder har det været lukket land for skoleklasser at besøge landbrug med svin.

I august 2014 meldte sundhedsministeren ud, at landbrug med påvist smitte med den multiresistente bakterie MRSA ikke længere skulle modtage besøgende. Den melding fik Landbrug og Fødevarer til at lukke for skolebesøg på alle svinebrug i Danmark.

Men nu kan skoleklasser igen besøge svinestalde, bare de besøgende får overtræksdragter og sko på. De skal også vaske og spritte hænder både før og efter besøg i svinestaldene, oplyser organisationen.

Fuldt forsvarligt

Efter lukningen har Landbrug og Fødevarer været i dialog med flere styrelser og sendt køreplaner for praksis, når der er besøg på gårdene. Nu har både Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen meldt tilbage, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at besøge svinestalde igen.

- De har sagt at det er helt forsvarligt, så derfor har vi åbnet for skoleklassebesøg igen, siger ansvarlig for skoletjenesten hos Landbrug og Fødevarer, Ida Binderup.

Hvert år besøger cirka 20.000 elever alle slags landbrug, men de seneste ni måneder har der været lukket på de 100 besøgsgårde med svin.

DR Dokumentar vil de næste måneder kulegrave MRSA. Du kan følge med på Facebook her.