Efter oliebrand: Esbjerg Havn gennemgår sikkerheden

Den store brand på Fredericia Havn i sidste uge har fået folk i Esbjerg op på mærkerne.

Beredskabschef i Esbjerg Kommune Jens Mølgaard vil sammen med miljømyndighederne gennemgå sikkerheden på Esbjerg Havn. (Foto: Bo Bork Bechsgaard © DR Syd)

Egentlig burde det slet ikke kunne ske. For på papiret er den palmeolie, som i sidste uge stod i flammer og sendte kæmpe røgskyer over Fredericia, ufarlig og ikke omfattet af myndighedernes sikkerhedskrav.

Blandt andet derfor har branden på østkysten også givet panderynker på vestkysten. Det fortæller Jens Mølgaard, der er beredskabschef i Esbjerg Kommune.

- Vi har fiskeolie her, der heller ikke er kategoriseret som brandfarligt. Derfor er det klart, at vi skal se på, hvordan det ser ud her i byen, når brandårsagen i Fredericia er klarlagt, siger Jens Mølgaard.

Palmeolien i Fredericia og fiskeolien på havnen i Esbjerg har det til fælles, at det først antændes ved temperaturer over 100 grader. Det er derfor, at olierne ikke er kategoriseret som brandfarlige, men alligevel er det både i beredskabets og virksomhederne på Esbjerg Havns interesse at gennemgå sikkerheden en ekstra gang.

- Sammen med miljømyndighederne er vi i kontakt med de virksomheder, der har adresse her på havnen. Vi tilbyder dem et besøg, hvor vi kan finde ud af, om beredskabet kan blive bedre, siger Jens Mølgaard.

Havnebranden i Fredericia varede i over et halvt døgn og var så voldsom, at det krævede 250 brandfolk fra Jylland, Fyn og Tyskland at få bugt med den.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.