Efter politiaktion mod vognmandsfirma: Tre personer får straksdom

Direktøren for vognmandsfirmaet H.P. Therkelsen er rystet.

(Arkivfoto) (Foto: henning Bagger © (c) Scanpix)

Tre medarbejdere fra vognmandsfirmaet H.P. Therkelsen har fået en straksdom efter gårsdagens koordinerede aktion, hvor politiet slog til mod virksomhedens hovedkontor i Padborg.

Efter et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde er to chauffører blevet idømt 30 dages betinget fængsel, mens en administrativ medarbejder er idømt fire måneders betinget fængsel for dokumentfalsk med fragtbreve i forbindelse med ulovlig cabotagekørsel.

Det var Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi, der sammen med specialister fra Sydøstjyllands og Nordjyllands Politi stod bag aktionen.

Alle tre medarbejdere tilstod forholdene og modtog dommene. Og det ryster direktøren i vognmandsfirmaet, Peter Therkelsen.

- Jeg er rystet i min grundvold. Det havde jeg aldrig i min fantasi forestillet mig kunne forekomme ved H.P. Therkelsen. Jeg er meget, meget overrasket.

Efterforskningen fortsætter

Politiet oplyser, at efterforskningen mod selve virksomheden for ulovlig cabotagekørsel fortsætter. Og hvor Peter Therkelsen i går var overbevist om, at selskabet ikke har begået ulovligheder, kigger han indad i dag, siger han.

- Det er klart, at det ville være unaturligt ikke at efterrationalisere med den drejning, det har taget. Men indtil videre er det ikke virksomheden, der har gjort noget forkert, hvad vi ved af. Vi har ikke fået nogen tiltale endnu.

- Vi samarbejder med myndighederne og er fortaler for, at loven skal følges, og at tingene skal gå efter bogen. Så den undersøgelse, de måtte ønske, er vi åbne overfor, og så må vi tage den derfra.

Startet intern undersøgelse

Ifølge Peter Therkelsen har vognmandsfirmaet nu startet sin egen interne undersøgelse, der skal afklare, om cabotagereglerne er blevet overtrådt.

- Vi har her til morgen indskærpet vores procedure om kontrol af cabotagekørsel og indskærpet overfor medarbejderne, at uanset om der er sket noget eller ikke sket noget, er det på ingen måde tilladt, godkendt eller acceptabelt, at man anvender falske fragtbreve eller overtræder regler på anden vis.