'En god chef anerkender vores arbejde og lytter til os'

Leder frygter mere bureaukrati, når regeringen vil styrke den offentlige ledelse.

Arkivfoto. Ledere i det offentlige skal være bedre til at motivere sine medarbejdere i deres arbejde - og det er der brug for, mener formand for Yngre læger i Syddanmark og tidligere tillidsmand for Sygehus Sønderjylland, Henrik Hansen. (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

Mere end 800.000 ansatte i den offentlige sektor kan se frem til bedre ledelse og færre sygedage. Det er i hvert fald et af de mål beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og innovationsminister Sophie Løhde (V) præsenterede i et nyt udspil i dag.

Hos Yngre Læger i Syddanmark er formand og tidligere tillidsrepræsentant for Sygehus Sønderjylland, Henrik Hansen, positiv over for regeringens nye udspil.

- I dag er der hos ledelsen stor fokus på, at budgetterne skal overholdes, så jeg er særlig positiv over for, at der nu skal fokus på ledernes anden rolle – at motivere medarbejderne.

Længere oppe ad stigen i det offentlige sidder Ole Slot. Han er kommunaldirektør i Vejen Kommune. Han synes intentionerne bag udspillet er gode, men han er bekymret for, at udspillet betyder endnu mere bureaukrati i det offentlige.

- Vi har ikke brug for flere opgørelser, målinger og undersøgelser. Vi har brug for, at der bliver skabt plads til, at lederen kan agere, og at medarbejderen kan få brugt sin faglighed i rammer, hvor der er balance mellem krav og ressourcer, siger direktøren.

En god chef inddrager medarbejdere

En ud af tre offentligt ansatte mener, at deres nærmeste leder er for dårlig til at involvere dem i tilrettelæggelsen af deres arbejde. Og en ud af tre oplever sjældent eller aldrig, at deres leder påskønner deres arbejde. Det viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Og det er ellers netop det, der ifølge Henrik Hansen kendetegner en god chef.

- Man skal føle sig set og anerkendt for sit arbejde. Medarbejderne skal tages med på råd, og så skal en leder have styr på helt basale ting, som at vagtplanen kommer ud i god tid og ikke ændres.

Med udspillet er der lagt op til et rejsehold, der skal hjælpe kommuner med højt sygefravær, og de ledere, der ikke er gode nok, skal være lettere at komme af med.

Gammel vin på nye flasker

I Varde Kommune kalder kommunaldirektør Mogens Pedersen de initiativer, der i dag blev fremlagt ’gammel vin på nye flasker’.

Han synes, det er spændende, at der bliver sat fokus på uddannelse og kompetencer hos ledere, men derudover er der ikke ret meget nyt Varde Kommune kan bruge – og så mener han, at udspillet giver et misvisende billede af ledelserne i den offentlige sektor.

- Jeg synes, der er en undertone i udspillet af, at rigtig meget ledelse ikke fungerer særlig godt. Det er jeg helt uenig i. Ledelse i den offentlige sektor fungerer faktisk rigtig godt.

Regeringen vil med udspillet gennemføre en motivationsundersøgelse blandt ledere og medarbejdere i hele den offentlige sektor. Undersøgelsen skal blandt andet give idéer til, hvordan og inden for hvilke områder offentlige arbejdspladser kan arbejde med at styrke trivslen og motivationen blandt de ansatte.

Facebook
Twitter