Endnu en død hval er strandet

Der er mistanke om, at endnu en død hval er strandet - denne gang ved Blåvands Huk. Myndighederne er underrettet.

Der er endnu ikke klarhed over, hvad det er for en hval, der er gået på grund. Foto: Henrik Knudsen. (Foto: Henrik Knudsen)

En hval er observeret en kilometer fra kysten ved Blåvands Huk.

Hvalen er observeret af fuglespotter og -mærker Henrik Knudsen, der arbejder på en fuglestation i området. Han opdagede hvalen under et rutinetjek.

- Ude i revet kunne jeg pludselig se en kæmpestor klump. Man kan se et stort hoved, men jeg kan ikke se, hvilken art det er på den afstand, fortæller Henrik Knudsen til DR Syd.

- Med min sparsomme erfaring vil jeg vurdere, at den har været død længe. Den ser meget oppustet ud, og fuglene er begyndt at gå i den, tilføjer han.

Henrik Knudsen har orienteret de relevante myndigheder, og naturvejleder ved Naturstyrelsen Bjarne Slaikjær oplyser, at man nu vil afvente højvandet:

- Vi er nødt til at vente og se, om højvandet får den bragt ind til stranden eller ud igen. Stikker den af til havs, så skal vi ikke gøre mere, siger han.

Ifølge Bjarne Slaikjær ved man ikke på nuværende tidspunkt, hvad det er for en hval. Den er et stykke ude, og man kan ikke se den med det blotte øje, oplyser naturvejlederen.

Man ved endnu ikke, hvilken hvalart der er tale om i den nye stranding:

Opslået af DR Nyheder på 25. februar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.