Energiminister: Googles køb af dansk byggegrund er et kæmpemæssigt scoop

Googles køb af byggegrund ved Aabenraa, begejstrer energiministeren og Dansk Energi.

Energiminister Lars Christian Lilleholt (V) mener, at Googles opkøb viser, at Danmark er meget interessant at investere i. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Nyheden om Googles køb af en 131 hektar stor byggegrund ved Aabenraa vækker glæde hos energiminister Lars Christian Lilleholt (V).

- Det er et kæmpemæssigt scoop ikke bare for Aabenraa og Syddanmark, men også hele Danmark. Jeg synes, det er fantastisk. Det viser, at Danmark er et interessant land at investere i, og det viser, at forsyningssikkerheden og vores grønne energi ligger helt i top, siger han.

Tidligere i dag blev det offentliggjort, at Google og Aabenraa Kommune er blevet enige om et køb af en131 hektar store byggegrund.

Der er endnu ikke fremlagt planer for byggeriet, men borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, forsikrer om, at et Google-byggeri nok skal blive en realitet.

Boston Consulting Group vurderer, at der frem mod 2020 vil blive behov for 60 nye datacentre i Europa – og endnu flere fremover. Danmark ligger lunt i svinget til at få en god bid af dem, mener Dansk Energi.

- Et datacenter er en flot appelsin i turbanen. Disse tider får man næsten fornemmelsen af, at det regner med appelsiner – og det er fordi, vi har verdens bedste elsystem i Danmark.

- De globale IT-giganter leder selvfølgelig efter en høj forsyningssikkerhed, grønt og billig el. Vi leverer på alle tre dele. Det gør os attraktive, siger Lars Aagaard, administerende direktør i Dansk Energi.

Danmark har Europas laveste elpriser til erhverv, hvilket ifølge energiminister Lars Christian Lilleholt er en vigtig årsager til, at it-giganterne søger mod Danmark.

Tæt på Googles nye byggegrund er Apple netop nu i gang med udgravninger til deres nye datacenter.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.