Energiminister vil kigge på sømandsskat for vindmølleskibe

Ministeren har besøgt vindmølleskibene i Esbjerg og vil gå videre med sagen.

Energiminister Lars Christian Lilleholt (V) var tirsdag i Esbjerg for blandt andet at kigge på de vindmølleskibe, som Danmarks Rederiforening vil have ændret skatteregler for. (Foto: Bo Bork Bechsgaard - DR Syd © DR Syd)

Besætningerne på de store vindmøllefartøjer på Nordsøen skal fritages for skat og sidestilles med andre danske søfolk.

Det mener Danmarks Rederiforening, der advarer om, at Danmark ellers kan miste flere end 1.000 arbejdspladser i havvindmølleindustrien, hvis det ikke sker.

- Det er en god idé, men pengene skal findes først, siger energiminister Lars Christian Lilleholt (V), efter han har været på besøg i Esbjerg, hvor vindmøllerne sejles ud fra.

Her fremlagde Danmarks Rederiforening deres ønske om, at vindmølleskibene omfattes af Dansk Internationalt Skibsregister (DIS), der betyder, at sømænd og besætning ikke skal betale indkomstskat og kun får udbetalt nettoløn, ligesom skibsfarten fritages for selskabsskat.

Danmark er i dag et af de førende lande, når det gælder opsætning af havvindmøller. Den position frygter rederiforeningen at miste, hvis ikke lovgivningen laves om, da der i dag er lempeligere forhold i blandt andet Norge og Storbritannien.

Ministeren er lydhør overfor den idé:

- Jeg har fået mange gode argumenter. Det her er bestemt et oplagt område at kigge på, men alle vil gerne have den ene eller anden skat og afgift sat ned, siger energiminister Lars Christian Lilleholt, der lover at tage sagen med i regeringen.

Danmarks Rederiforening har vurderet, at det vil koste staten et provenu på 50 millioner kroner at indføre DIS for vindmølleskibene.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.