Erik fra 'Den dag de fremmede forsvandt': Nu er jeg ikke længere sur og mærkelig

Erik Knudsen fra tv-programmet 'Den dag de fremmede forsvandt' er den eneste ud af 11 arbejdsløse danskere, der har fået et fast job.

I DR1-programmet 'Den dag de fremmede forsvandt' er Erik Knudsen den eneste, der er kommet i fast arbejde. Han har fået et job, han er glad for. (Foto: Michael Lauritsen- DR Syd)

De seneste uger har DR1 sat fokus på arbejdsmarkedet herhjemme under temaet ‘Danmark på overførsel’. Andet afsnit af miniserien 'Den dag, de fremmede forsvandt' er netop rullet over skærmen.

Som et forsøg blev 11 ledige danskere sat til at overtage de jobs, udenlandske arbejdere ofte har. For at se om danskerne overhovedet kunne klare eller var interesseret i jobbene.

I andet og sidste afsnit mødte seerne så Erik Knudsen fra Tinglev, som fik chancen hos betonelementfabrikken Contiga-Tinglev i Sønderjylland.

Jeg er ikke længere bare den mærkelige far

Han er den eneste ud af de 11 medvirkende, der har opnået at få et fast job. Et job, han nu har haft i lidt over to måneder.

- Nu har jeg fået noget at stå op til og rive i. Det er jo fantastisk, siger Erik Knudsen.

Erik Knudsen har kone og i alt fire børn hjemme i huset i Tinglev. Han kan godt mærke, at især børnene tager godt imod, at han har fået et arbejde.

- Børnene har nu en far, der kommer hjem, der er fuldstændig færdig og brugt. De har ikke en far, der bare sidder og er mærkelig og rastløs, og som bliver sur over ingenting. Mine unger synes, det er fantastisk, og jeg synes, det er fantastisk, siger Erik Knudsen.

Erik: Tror ikke danskerne gider dette arbejde

På Contiga-Tinglev i Sønderjylland er der 300 medarbejdere, og de 220 arbejder i produktionen, hvor en stor del af dem er tyskere.

Det har været svært for Erik at acceptere, at der var så mange tyskere, der arbejdede på en dansk fabrik. Men nu har han fået en større forståelse for, hvorfor der er så mange tyskere på fabrikken.

- Jeg har været her i to måneder. Og nu har jeg hørt hvorfor tyskerne er her, og jeg tror faktisk ikke, at danskerne gider det her. Det er jo hårdt arbejde det her, og vi får ikke nogen gigantisk høj løn, men vi får da løn, fortæller Erik Knudsen.

Der er forskel på dansk og tysk løn

Erik Knudsen er helt klar over, at der er forskel på de danske og tyske lønforhold.

- Tyskerne kommer jo herop, og de synes, at det en sindssyg god løn. Men jeg havde da gjort det samme, hvis det var mig, der skulle forsørge min familie, slutter Erik Knudsen.