Esbjerg er klar med ekstra hjælp til hjemløse i kulden

I Esbjerg vil man være særligt opmærksom på at hjælpe de hjemløse, når kulden sætter ind.

Ingen skal fryse på gaden i Esbjerg, når kulden sætter ind. Det siger kommunens social- og tilbudschef. (Foto: Colourbox)

Når kulden de kommende dage for alvor sætter ind, så er det ekstra hårdt for de mennesker, der lever på gaden og sover på en bænk i en park.

For de hjemløse kan en nat med temperaturer helt ned omkring minus ti grader blive fatal, hvis der ikke bliver taget visse forholdsregler. Derfor har Esbjerg de kommende dage ekstra fokus på de udsatte.

Udover at borgerne selv kan henvende sig til kommunen, så har Esbjerg Kommune også medarbejdere, der forsøger at opsøge de folk, der bor uden fast adresse, fortæller Britta Martinsen, der er social- og tilbudschef ved Esbjerg Kommune.

- Vi sætter ind med opsøgende teams, der sørger for, at de hjemløse kan komme på et af vores to herberger og overnatte, siger hun.

Der er to herberger i Esbjerg, og Kirkens Korshær har også en varmestue til udsatte borgere. Så Britta Martinsen forsikrer, at ingen kommer til at fryse på gaden.

- Hvis der skulle være fuldt besat på vores herberger, finder vi en løsning. Så lægger vi en madras på gulvet et sted. Vi sender ikke folk ud på gaden igen, siger Britta Martinsen.

Ved seneste optælling var der 136 hjemløse i Esbjerg Kommune.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.