Esbjerg Havn siger farvel til Englandsbåden

Både tilskuere og skibe sagde et vemodigt farvel til Englandsbåden, da den anløb Esbjerg Havn.

Tilskuerne overværede Englandsbådens sidste indsejling til Esbjerg Havn med tårer i øjnene, fortæller DR Syds reporter, Bo Bechsgaard. (Foto: Bo Bechsgaard)

I en sand tudekoncert af tågehorn svarede samtlige skibe i Esbjerg Havn Englandsbåden, da den i dag klokken 13.00 planmæssigt lagde til kaj for aller sidste gang.

Og med den hilsen er der sagt et endegyldigt farvel til en legendarisk forbindelse mellem Danmark og England. Og ligesom på båden og i England blev der på kajen fældet tårer da hornene gjaldede i havnen.

139 år sejlede båden mellem de to lande, hvor den har dannet ramme om alt fra forretningsrejser og ferier til bryllupper og begravelser.

Hundredevis tog afsked på kajen

Der var mødt flere hundrede mennesker op for at tage imod de 55 besætningsmedlemmer og 350 passagerer og ikke mindst for at sige farvel til et stykke Danmarkshistorie, siger DR Syds reporter på havnen i Esbjerg, Bo Bechsgaard.

- Folk stod på kajen og andre holdt i deres biler eller med deres cykler langt op ad kysten, for at se Englandsbådens sidste indsejling til Esbjerg Havn, siger han.

- Jeg har talt med en mand ude ved kysten. Han var kommet hele vejen fra Fyn for at se indsejlingen, fortæller Bo Bechsgaard.

Selvom Englandsruten slutter i dag, så er det ikke pensionstid for skibet Sirena Seaways. Allerede klokken 16 i eftermiddag går turen til Norge og derefter til Østersøen, hvor skibet skal sejle mellem Sverige og Estland.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk