Esbjerg Kommune sløjfer alle planer om vindmøller på land

Den folkelige modstand har været stærkt voksende, lyder det fra udvalgsformand.

Samlet set er der tale om 34 vindmøller som skulle have været opført i Vilslev Nord, Kærbøl Mark og Lundsmark. (Arkivfoto.) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der skal ikke bygges nye vindmølleparker på land i Esbjerg Kommune.

Det besluttede plan- og miljøudvalget i Esbjerg Kommune i dag

Dermed nedlægger kommunen planer om vindmølleparker i Vilslev Nord, Kærbøl Mark og Lundsmark. Tilsammen skulle der have været opført 34 vindmøller på de tre placeringer.

Udvalgsformand i plan- og miljøudvalget John Snedker (S) fortæller, at man fra politisk side har måttet konstatere, at den folkelige modstand mod vindmølleplanerne har været stærkt voksende.

- Modstanderne er blandt andet usikre på, om den lavfrekvente støj kan få konsekvenser for vores helbred. Derfor er vores opfordring, at energi fra vind skal komme fra havbaserede vindmøller, siger han.

Beslutningen glæder Søren Wind, der bor i landsbyen Roager i Esbjerg Kommune.

- Der er faldet en stor sten fra mit hjerte af. Politikerne har ladet os borgere komme i første række, og det er virkelig rart, at det er ovre nu, siger han.

Kommunens vindmølleplaner blev udarbejdet på baggrund af den tidligere S-R-regerings ønske om, at halvdelen af elforbruget i 2020 bliver dækket af vindenergi.

Både Venstre og Socialdemokratiet i Esbjerg Kommune er enige om at droppe planerne om vindmølleparker på land.

Esbjerg Kommune følger efter flere andre kommuner, der også har droppet deres vindmølleplaner. Det gælder blandt andet Vejen og Tønder kommuner.