Esbjerg øremærker boliger til unge hjemløse

Fem billige boliger øremærkes nu til unge hjemløse i Esbjerg.

Esbjerg Kommune samarbjeder med boligforeningerne om at stille fem billige boliger til rådighed.

Antallet af hjemløse under 30 år i Esbjerg Kommune stiger konstant, og kommunen er nu oppe på 60 unge, der står uden fast tag over hovedet.

Derfor får de unge hjemløse i Esbjerg nu en hjælpende hånd fra kommunen og byens ni boligforeninger. Det sker ved, at kommunen forpligter sig til at finde fem billige boliger, der vil blive øremærket til unge hjemløse hvert halve år.

Det er kommunens socialudvalg, der har søsat projektet. Ifølge udvalgsformand Henrik Vallø (K) er det de senere år blevet en stor udfordring at finde en bolig, der er til at betale:

- Med de mange reformer, der er kommet, kan vi se, at det bliver sværere at finde lejligheder, der kan betales på en SU eller kontanthjælp, siger han.

Henrik Vallø erkender, at fem boliger halvårligt ikke lyder af meget, men han tvivler ikke på, at det vil have en effekt.

- Vi har set, at når først de kommer ud i en bolig, så bliver de der. Boligforeningerne stiller lejlighederne til rådighed, og så kommer de unge til at bo på helt normale lejevilkår, siger Henrik Vallø.

Esbjerg Kommune samarbejder med Socialministeriet om projektet. Det udmønter sig i, at ministeriet vil aflønne en medarbejder, der skal opsøge og hjælpe de unge hjemløse på vej.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.